VESTI

Punk Rock završetak godine uz S.U.S., Incomplete i Replicunts

sus-punk-2017
Written by Jovan Ristić

U subotu 30. decembra bendovi S.U.S. i Gazorpazorp su nam spremili kako kažu punk rock vatromet u klubu Jazz Bar Centar. Za poslednji vikend u ovoj godini su odlučili da nastupe pred publikom u svom gradu i tako zaokruže ovogodišnju sezonu.

S.U.S. su garažni punk rock mornari koji su ove godine izdali svoj drugi album koji je istovremeno i njihovo prvo izdanje na vinilu. Svirali su mnogo i po inostranstvu i po regionu i odlučili da sidro poslednji put u ovoj za njih poprilično uspešnoj godini zabace u svom gradu.

Specifični su po svojoj mornarskoj uniformi, žestokim live nastupima uz po malo i pirotehnike, kao i tome što je glavni vokal bubnjar.

Dan ranije, odnosno petak 29. decembar rezervisan je za bendove Incomplete, Replicunts, Sv. Pseta i Radost-Stradanje. Osnovu sva četiri benda prožima punk hardcore zvuk, ali svaki od njih unosi svoju autentičnu energiju. Ova pretpraznična punk festa će se takođe odigrati u Jazz Bar Centru, sa početkom u 22h. Karte se mogu kupiti u klubu, pred početak koncerta i iznose 250 RSD.

Incomplete je nastao 2013. godine i iza sebe ima brojne svirke i nekoliko EP izdanja. Karakteriše ih punk rock zvuk sa primesama grunge-a. Na ovoj svirci će se pojaviti u malo izmenjenoj postavi i pored starih pesama, odsviraće i par novih koje se nalaze na novom EP-ju, koji izlazi krajem januara.

Replicunts je ženski punk sastav koji se vraća posle duže pauze na binu. Krajem januara, takođe izlazi njihov novi EP, tako da će se, pored starih pesama, naći i nove, sveze stvari.

Pored njih predstaviće se i energični Radost-stradanje kao i novo-oformljeni dvojac Sv. Pseta.