VESTI

„Prvi silazak“ benda KATABAZIJA doživeo reizdanje

Written by Marko Ristić

Kao dug svim iskrenim poštovaocima, uz jaku želju da im ovaj antologijski album načine dostupnim u bilo kom delu sveta se nalazili, članovi danas već nekoliko godina počivše KATABAZIJE i najstarija srpska nezavisna izdavačka kuća Take It Or Leave It Records s ponosom predstavljaju reizdanje bisera regionalne darkwave gothic rock scene – njihov čudesni album prvenac „Prvi silazak“. Album je objavljen na svim digitalnim platformama i na CDu.

Debi album, simbolično nazvan „Prvi silazak“, objavljuju zadnjih dana 2013. godine. Sadrži jedanaest pesama (deset autorskih i jednu obradu – „Divlja horda“, slovenačkog benda Borghesia). Snimljeni su video spotovi za pesme „Maldororovo pevanje“, „Kelija“ i „Rebro“. Ono što im je u tom trenutku zafalilo bila je reprezentativna medijska promocija, malo više zajedničkog slobodnog vremena, od brojnih drugih obaveza, kako bi koncertno što većem broju ljudi predstavili svoj veliki muzički kapital, kao i album objavljen i na digitalnim platformama.

„Reizdanje prvog albuma Katabazije je podsećanje na postojanje nečega plemenitog što smo, igrom slučaja, iznedrili – hvala Gospodu. U ovom veku, veku skandala, nemorala i bluda naše je bilo da posvedočimo i ništa više od toga. Nismo bili kadri za nešto drugo, ali smo kao svedoci onoga što nam se dešava mogli samo to – da posvedočimo. Katabazije danas u živom obliku nema, ostaje nam njen obris… ostaju nam njene pesme koje, ako posmatramo duhovno, više i nisu naše. One su vlasništvo Tvorca i samo Njegovo delo, dok smo mi imali tu blagodat da sprovedemo u delo Nj zamisao – reči su koje je povodom ovog bitnog dešavanja izrekao frontmen grupe Ljubiša Jovanović.

O autoru

Marko Ristić

Editor-in-Chief

Contact
marko@hardwiredmagazine.com