VESTI

Promocije knjige „Kratka povest sedam ubistava“ u reggae-dub stilu 7. avgusta

Written by Hardwired Crew

Promocija knjige „Kratka povest sedam ubistava“ održaće se u vidu reggae-dub žurke na beogradskoj Zappa Barci u sredu, 7. avgusta, sa početkom u 21h.

Žurka je najavljena kao svojevrski plesni saundtrek za knjigu o uskomešanosti muzike, politike i kriminala u “godinama opasnog življenja” na Jamajci. Takođe će vokalne interpretacije delova romana u formi toastinga (jamajkanskog stila napevavanja nastalog krajem 1960-ih i preteče hip-hopa) pružiti Lion Haze uz tematski DJ set po izboru koprevodioca i urednika knjige – DJ Jingle Gonga. Dodatnu DJ podršku pružiće iskusni reggae kolekcionar i DJ, Gaggie Selectah (takođe basista benda FC Apatride UTD), i DJ Mizizi, jedan od članova naše redakcije i autor novopečene radio emisije Reggae Fever.

Ulaz je slobodan, a knjiga će moći da se kupi po promotivnoj ceni.

Knjiga jamajkanskog pisca Marlona Džejmsa „Kratka povest sedam ubistava“ je prevedena na naš jezik prošle godine u izdanju IPC media izdavačke kuće. Recenziju knjige koja sadrži mnogobrojne reference iz rege sveta i bavi se događajima koji su okruživali pokušaj atentata na Boba Marlija u decembru 1976. godine možete pročitati ovde.

Lion Haze i DJ Jingle Gong će takođe održati jednosatnu promociju knjige u okviru Rock Village festivala u Banatskom Sokolcu, u subotu, 10. avgusta.

https://www.youtube.com/watch?v=tgVVG5EknuI