IZVEŠTAJI SA KONCERATA

Promocija albuma „Svijet glamura“ Hladnog Piva u Beogradu

hladno-pivo-promocija-svijet-glamura-2011
Written by Hardwired Crew

Omlijeni komšijski bend u Srbiji posetio nas je toplog prolećnog popodneva kako bi promovisao još uvek „vruć“ novi materijal, a koji je najavljen intervjuom u aktuelnom izdanju našeg magazina. Shodnom svom imidžu koji su godinama gradili, a koji im je i prirodno pristajao, pankeri su skroz opušteno provodili vreme u hladu prijatnog beogradskog kafića, uz neformalnu priču sa svim prijateljima, novinarima i svima drugima koji su se tog dana našli u toj bašti. Naravno, iz ruku nije ispuštano piće koje stoji u imenu benda, tako da su svi elementi za dobar provod bili prisutni. Osim naše redakcije, bili su prisutni i članovi drugih glasila, kao i kolege muzičari, pa se može reći da je promocija privukla dosta pažnje ljudi u glavnom gradu.

hladno-pivo-promocija-svijet-glamura-2011

U toku same promocije bend je opisao celokupan proces nastanka materijala, promene u odnosu na ranija izdanja, kao i uzore koji su ih ovaj put najviše inspirisali. Zanimljivo je da su to prilično različiti i šarenoliki izvođači  i da najmanje ima upravo punk i oi zvuka, dok dominiraju neki klasičniji rock umetnici, uz dosta gitarskog melodičnijeg zvuka. Pitanja novinara uglavnom su se odnosila na tekstove pesama i muzičkog dela, kao i na to koliko albuma bi još mogli da očekujemo u budućnosti, i koji su planovi uopšte. Kako su nam rekli, 2-3 ploče gotovo sigurno slede nakon „Svijeta glamura“, a sve ostalo može se staviti pod znak pitanja. Za kraj je i Long play agencija objavila i datume nastupa Hladnog piva u Srbiji i regionu, tako da nas u drugoj polovini godine očekuju posete ovih, sada već, veterana. 17. juna koncert će biti održan u Kragujevcu, zatim nas očekuju 2 nastupa u Podgorici, 23. i 24. juna, da bi beogradska koncertna promocija usledila pred kraj godine, tačnije 02. decembra u, kao i prošli put, Hali sportova na Novom Beogradu.

hladno-pivo-promocija-svijet-glamura-2011

Treba spomenuti i da je Nocturne najbolje kritike i pohvale dobio upravo od članova benda, koji su pored teksta o njima, bili jako pozitivno iznenađeni celokupnim izgledom „našeg najglasnijeg“, što je sve bilo praćeno pitanjima o mogućnostima nabavke sledećih brojeva u Hrvatskoj. Nije izostala ni podrška za budući rad, na čemu im se zahvaljujemo. Od Hladnog piva za ovo proleće toliko, a nestrpljivo se čekaju leto i zima za nastavak druženja sa ovim šalabajzerima.

Pripremio Stefan Lazić

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.