IZVEŠTAJI SA KONCERATA

Proleće u Novom Sadu – Simbolični početak novog godišnjeg doba

prolece-live-novi-sad-2015-photo-tamara-samardzic
Written by Hardwired Crew

Prvi vikend proleća obeležen je na sjajan način – mini turnejom istoimenih hardcore punk legendi iz Novog Sada. Potpomognuti italijanskim ANTI YOU, nastupili su u klubu Fest u Zemunu i Zeppelin u Mužlji, kraj Zrenjanina, a za sam kraj ostavljen je, kao šlag na tortu, rodni grad i nastup u klubu CK13. Ovoga puta, kao podrška nastupili su mladi novosađani iz benda AGAINST THE ODDS, koji su se prvi popeli na binu sa dvadesetak minuta zakašnjenja u odnosu na početak koncerta.

against-the-odds-live-novi-sad-2015-photo-tamara-samardzic

Against The Odds uživo u Novom Sadu 2015. godine, photo Tamara Samardžić

Pored već dobro poznatih “Glorious Days“  i “Face Age“, bend je polako počeo da uobličava svoj debi album, koji se uveliko planira, te su odsvirane “Don’t Cry“ i “New Generation“, uz nekoliko novih pesama, kojima polako odaju utisak sve ozbiljnijeg benda na sceni. Prepoznatljivom obradom “Ostao sam sam“, novosadskih Pure Impact, bend se oprostio od publike, koja je tek pred kraj nastupa počela da popunjava klub.

Usledilo je deset minuta pauze za pivo i promenu benda, i na bini su se našli italijanski hardcore punk bend Anti You. Već pri prvim sekundama njihovog nastupa bilo je jasno da se radi o jednom iskusnom i usviranom bendu. Čini se da im se prilično svidela turneja po Srbiji, i tokom celog nastupa bend je održavao odličnu komunikaciju sa publikom, koja je u većoj meri ispratila ovaj bend, nego prethodni. Uz pesme poput ““No One Likes Me“, “Final Scene“ i  “Too Young To Die“, bend je zaokružio svoj polučasovni nastup i scenu ustupio onima zbog kojih je većina ljudi na koncert i došla.

prolece-live-novi-sad-2015-photo-tamara-samardzic

Proleće uživo u Novom Sadu 2015. godine, photo Tamara Samardžić

PROLEĆE je bend koji je prilično specifičan i najveći deo svoje posebnosti duguju pevaču Nebojši i njegovim tekstovima. Prosto, način na koji ih on izvodi nekoga može da privuče strašno, nekoga može da odbije, a mnogima treba dosta vremena da se naviknu na ovakav zvuk. Novosadske hardcore punk legende pružile su svojim sugrađanima fenomenalan provod u ispunjenoj Crnoj Kući. Preko dvadeset pesama stalo je u nešto više od sat i po vremena svirke, među kojima su i “Mađarica““Elephant slon“, te obrada novosadskog benda Mitesers“Royal Drinkers“.

anti-you-live-novi-sad-2015-photo-tamara-samardzic

Anti You uživo u Novom Sadu 2015. godine, photo Tamara Samardžić

Ipak, najviše pažnje privukle su pesme sa poslednjeg albuma “Žene odlaze u svemir“, a najviše svojevrsna punk himna grada, “Novosadska“, kao i pesme “Od čega sit, od toga debeo“ “So“, koju je bend odsvirao dva puta. Evidentno je da Proleće još uvek pokušava da dopre do mlađe publike, ali se s druge strane može reći i to da je zaista potrebna određena doza zrelosti da do publike njihove reči dopru. Ovaj koncert definitivno bi bio jedan od događaja o kojem bi se dugo pričalo, da je malo bolje ispraćen, ali bismo možda ipak trebali biti zahvalni na prilično bogatom sadržaju koji je ovaj vikend ponudio u Novom Sadu.

Pripremio Viktor Nagradić

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.