VESTI

Preslušajte novi album benda RAMMSTEIN!

Written by Marko Ristić

Fanovi ove ekscentrične nemačke muzičke grupe pamtiće ovaj petak kao jedan od uzbudljivijih u poslednje vreme. Naime, deset godina nakon poslednjeg albuma, grupa RAMMSTEIN predstavila je istoimeni album koji se krije iza jednostavnog, a veoma moćnog vizuala. Sa težnjom da zapali sva naša čula RAMMSTEIN donosi 11 novih numera. Recenziju albuma možete pročitati ovde.

Nakon predstavljenih singlova „Deutschland“ i „Radio“, kompletiran je album koji stiže čak deset godina nakon prethodnog „Liebe ist für alle da“, koji je dugo bio pod lupom muzičke javnosti. I ovog puta, Rammstein su spremni da pomere granice. Kako navodi Metal Hammer, u ovoj grupi nema prostora za kompromis. Svi njeni članovi imaju jednako pravo glasa, pa je dovoljno jedno „ne“ i ideja pada u vodu. Sve to oslikava se u novom materijalu koji su nam predstavili.

„Kada želimo da uđemo u studio ili napišemo album, to nije nešto što traje nekoliko nedelja. Zato unapred pomno razmišljamo o tome da li zaista imamo snage i izdržljivosti da to uradimo. Na kraju dana, nikad ne znamo gde ćemo završiti. Uvek je avantura sa nama“, objašnjava Richard Z. Kruspe„Razumem fanove kojima ne prija dugo čekanje. Ipak, potrebno nam je vreme da budemo zaista dobri. To je uvek naš standard: da izvučemo maksimum iz svake note“, dodaje Christoph Schneider.

Nove numere grupa će uskoro izvoditi i uživo – 27. maja započinju veliku stadionsku turneju, za koju se već sada može reći da je većinom rasprodata. Najbliže nama nastupi će 8. i 9. juna u Minhenu, a zatim 22. i 23. avgusta u Beču.

Omot i spisak pesama izgledaju ovako:

01. Deutschland
02. Radio
03. Zeig Dich
04. Ausländer
05. Sex
06. Puppe
07. Was Ich Liebe
08. Diamant
09. Weit Weg
10. Tattoo
11. Hallomann