VESTI

Preslušajte „High As Hope“, novi album FLORENCE + THE MACHINE

Written by Marko Ristić

“Opet sam našla radost u pisanju muzike“.  – ovo je rečenica kojom je Florence Welch, frontmenka popularnog britanskog benda FLORENCE + THE MACHINE, opisala proces stvaranja četvrtog studijskog albuma, prikladno nazvanog “High As Hope“. Album nas vodi kroz njene borbe sa disleksijom, anoreksijom, zavisnostima i promiskuitetom, ali završava njenim oslobođenjem. Muziku je, kako kaže, ranije koristila da popuni praznine u sebi, a “High As Hope“ je proizvod nove, slobodne Florence. Pored Florence, koja je producent i tekstopisac svih deset pesama na albumu, kao izvršni producent se potpisuje i Emile Haynie, koji stoji iza debi albuma Lane Del Rey “Born To Die“. Albumu su prethodili singlovi “A Sky Full Of Song“ i “Hunger“, a nedavno je objavljen i spot za novi singl “Big God“ na kom gostuje mag elektronske muzike Jamie xx kao i legendarni saksofonista Kamasi Washington.

Na novim pesmama započela je sa radom odmah po završetku “How Big, How Blue, How Beautiful“ turneje, samostalno i usamljeno u svom studiju u Pekamu, u južnom Londonu, uz tehničku pomoć dugogodišnjeg saradnika Bretta Shawa“Taj studio nije najskuplji i najbolji studio na svetu, ali mi dopušta da radim pesme na svoj način – u studiju smo samo moj inženjer i ja, i imamo potpunu kreativnu slobodu eksperimentisanja s intrumentima i zvukovima, što i jeste moj autorski potpis; bez zadrške mogu da lupam po zidovima, loše sviram klavir i da budem apsolutno svoja“.

Za Florence + the Machine ovo je četvrto po redu studijsko izdanje, a uz već pomenute muzičare u radu na pesmama su učestvovali i SamphaKelsey Lu i Tobias Jesso Jr. Objavu izdanja prati i velika svetska turneja – nakon nekoliko letnjih festivalskih nastupa, u septembru i oktobru ove godine će započeti severnoamerički deo “High As Hope“ turneje, nakon čega tokom novembra slede nastupi u Velikoj Britaniji i Irskoj.

“High As Hope“ spisak pesama:

01. June
02. Hunger
03.  South London Forever
04. Big God
05. Sky Full of Song
06. Grace
07. Patricia
08. 100 Years
09. The End of Love
10. No Choir