IZDVAJAMO VESTI

Preminuo Vinnie Paul, bubnjar sastava PANTERA i HELLYEAH

vinnie-paul-pantera-rip-2018
Written by Jovan Ristić

Bubnjar i suosnivač sastava PANTERA i HELLYEAH, Vinnie Paul, preminuo je u 54. godini života u Las Vegasu gde je živeo, objavljeno je na njegovom Facebook nalogu, a potvrđeno na nalogu sastava Pantera. „Trenutno nije poznato više detalja. Porodica traži da poštujete njihovu privatnost tokom ovog perioda,“ kratko stoji u saopštenju.

vinnie-paul-rip-1964-2018-2

Vinnie Paul, rođen Vincent Paul Abbott, rođen je u Teksasu 1964. godine, a sa svojm bratom Dimebag Darrell-om osnovao je glam metal sastav Pantera 1981. godine. Nakon što je u bend došao Phiil Anselmo i nakon muzičkog zaokreta ka groove zvuku, Pantera je dostigla svetski uspeh, o čemu možete pročitati više u našem specijalu „Vulgarna demonstracija moći“.

Bend se raspao 2003. godine, da bi Vinnie Paul i Dimebag Darrell osnovali sastav Damageplan i objavili prvi album 2004. godine. Iste te godine, tragedija je zadesila porodicu Abbott, kada je Dimebag upucan na bini.

Vinnie Paul se nakon toga pridružio sastavu Hellyeah, koji je svoj aktuelni album „Unden!able“ objavio 2016. godine. Brojni muzičari kao Paul Stanley (Kiss), Sebastian Bach, Chris Adler (Lamb of God) i drugi odali su priznanje palom muzičaru putem društvenih mreža.

Dodaj komentar