VESTI

Preminuo bivši gitarista bendova DEICIDE i OBITUARY Ralph Santolla

Written by Hardwired Crew

Bivši gitarista brojnih velikih bendova, kao što su DEATH, ICED EARTH, DEICIDE i OBITUARY, Ralph Santolla preminuo je u bolnici na Floridi u svojoj 51. godini života.

On je krajem maja usled srčanog napada upao u komu i od tada je na aparatima koji su ga držali u životu.

„Sada je i zvanično: izgubio sam (kao i mnogi drugi ljudi) najboljeg prijatelja i jednog od najpodcenjenijih gitarista u istoriji. Umro je u miru okružen najbližim prijateljima i porodicom“, rekao je njegov prijatelj gitarista Bill Hudson (U.D.O./Dirkschneider).

Iako Santolla nikad nije učestvovao u snimanju sa bendom Death, imao je priliku da svira sa ovim legendama na turneji 1993. godine, kao i da se pojavi u njihovom spotu za pesmu „The Philosopher“. U bendu Deicide je svirao između 2005. i 2011. godine na albumima „The Stench Of Redemption“ (2006), „Till Death Do Us Part“ (2008) i „To Hell With God“ (2011), dok je u Obituary došao 2007. godine kao zamena za Allen-a West-a i svirao na albumima „Xecutioner’s Return“ (2007) i „Darkest Day“ (2009).

Učestvovao je u brojnim muzičkim projektima i svirao sa još mnogo muzičara i bendova kao što su Millenium, Iced Earth i Sebastian Bach i mnogi drugi.