VESTI

Preminuo frontmen benda PRODIGY Keith Flint

warriors-dance-2012-the-prodigy-photo-marko-ristic
Written by Hardwired Crew

Keith Flint (49), frontmen benda PRODIGY, pronađen je mrtav u svom domu u Engleskoj, prenosi Russia Today.

Telo pevača policija je otkrila u ponedeljak ujutro, nakon što je hitna pomoć odgovorila na izveštaje o čoveku koji je bio bez svesti. „Moramo da saopštimo da je mušarac pronađen mrtav i da su rođaci obavešteni. Smrt nije nastupila nasilno, i ne tretira se kao sumnjiva“, stoji u policijskom saopštenju.

Sam bend je otklonio bilo kakve sumnje o smrti frontmena objavom na društvenim mrežama: „Vest je istinita. Ne mogu da verujem da izgovaram ovo, ali naš brat Keith je sam sebi oduzeo život za vikend. Potpuno sam šokiran, je**** ljut, zbunjen i skrhanog srca. Počivaj u miru“, potpisao je objavu Liam Howlett.

warriors-dance-2012-the-prodigy-featured

The Prodigy na Warriors Dance Festivalu 2012. godine, photo Marko Ristić

Prodigy je britanski breakbeat bend čija muzika sadrži razne stilove, počevši od rave-a i hardcore techno-a početkom ’90-ih do alternativnog roka i big beat-a sa vokalnim elementima punk-a na kasnijim albumima. Bend se prvi put pojavio na andergraund rejv sceni početkom devedesetih i ubrzo nakon toga doživeo veliku popularnost i postao poznat u celom svetu.

Poslednji album „No Tourists“ izdali su početkom novembra prošle godine, a ovde možete da pročitate naše utiske ovog albuma.

the-prodigy-band-promo-2015-featured

Klikom na sliku otvarate intervju sa bendom Prodigy – „Nikada nismo bili bend koji radi na dugme“

Podsećamo vas i na intervju – „Nikada nismo bili bend koji radi na dugme“ – koji smo uradili sa ovim bendom nakon što je izašao album iz 2015. godine „Day Is My Enemy“, koji možete pročitati ovde.