IZDVAJAMO PREMIJERA VESTI

Premijera: DOWNSTROY objavili singl „One Foot In The Grave“, uskoro EP

Written by Marko Ristić

Nakon nekoliko ovogodišnjih nastupa na festivalima i kao podrška sastavu Soulfly u Novom Sadu, kikindski DOWNSTROY najavljuje novo EP izdanje „Clone“, koje će izaći pod etiketom Nocturne Media. U susret EP izdanju, stiže i singl „One Foot In The Grave“ koji možete poslušati ispod. 

Na EP-u pored bivših članova (Stevan Vejin, Ivan Blagojević) gostuju Damir Milutinov Čvare (OVERDRIVE), Nemanja Kojić Coyote (ex-Eyesburn/Remedy) i Gergely Mihály (Angertea). Materijal je snimljen i produciran tokom 2018. u sopstvenoj prostoriji za probe od strane Marcella Roncsáka i samog benda. Kompletan miks i mastering izdanja potpisuje Dražen Kecman (studio Cirith Ungol, Republika Srpska). 

EP „Clone“ koji će se pojaviti krajem novembra je prvo diskografsko oglašavanje benda Downstroy nakon punih osam godina, kada je izašao „One Size Fits All“ (recenziju pročitajte ovde), koji je dve godine kasnije reizdao Miner Recordings. Bend je u međuvremenu izbacio i dva singla koja su ponovo snimljena za ovaj EP. Ni jednog momenta nisu prestali sa koncertnim aktivnostima, a od tada su imali zapažene nastupe kao podrška bendovima Max & Iggor Cavalera Return To Roots, Jinjer, Ritam Nereda, Soulfly, kao i veliki broj festivalskih i samostalnih nastupa.

*fotografija benda Branislava Brandić