VESTI

Povratak mračnog audio-vizualnog projekta TKIVO

Written by Hardwired Crew

TKIVO, mračni audio-vizualni duo, nakon tri godine diskografske pauze objavio je novi materijal, LP izdanje „Strange Low“ koji se savršeno nadovezuje na prethodna tri singla „Queen Juniper & Despondent“ , „The Unsuspecting Voyeur“  i „If I May Honestly“.

Karlo Vuković i Filip Majdak, koji čine Tkivo i koji se do sada nikada nisu upoznali uživo (!), u posljednjih godinu dana sakupljali su inspiraciju i kreativu te nas počastili s novih 11 pesama, uz jednu instrumentalnu kao šećer na kraju nakon više od 30 dinamičnih minuta koje će vam samo tako proleteti. Svideće se svima koji vole eksperimentisati sa muzikom jer će na „Strange Low“ dobiti savršeno upakovanu dozu mračne, sexy elektronike, industriala, rocka i ambijentale.

„Obično bendovi znaju imati neke anegdote kako je bilo puno problema tijekom snimanja materijala i pripreme istog , što ih definitivno razumijem… Za svoje trenutne projekte imao sam slična iskustva plus balans između toga i svakodnevnog života , stvarno zna ugrist vrijeme i volju za guzicu, ali nekako izguraš na kraju dana i dovedeš stvari u red. Ipak, kada je u pitanju ovaj album, snimanje je bilo jedno predivno i bezbolno iskustvo, jednostavno je išlo jedno s drugim čitavo vrijeme… Svakako je u svaku pjesmu uloženo puno truda i vremena i zadali smo si misiju da svaka pjesma mora imati i glavu i rep, a bome i škembu u sredini. Smatram da smo Karlo i ja napravili jedan kvalitetan proizvod iza kojeg osobno ponosno stojim.“ poručuje Filip Majdak o novom izdanju.

Karlo i Filip su oboje zaslužni za produkciju i snimanje albuma, dok iza genijalnog artworka stoji Karlo uz pomoć vizualnih materijala apstraktnog slikara iz Indiane, Steve Johnson-a. Za akustičnu gitaru na pesmama „This House“ i „The Unsuspecting Voyeur“ zaslužan je Davor Ivanković.