VESTI

Poslušajte kako zvuči ATHEIST RAP u izvedbi dečijeg hora

Written by Jovan Ristić

Dečiji hor Čuperak i Vladimir Radusinović Radule iz benda ATHEIST RAP snimili su zajedno novu verziju čuvene pesme „Wartburg Limuzina“, a kako to zvuči možete poslušati u nastavku. 

Radule u pesmi svira gitaru (i recituje u uvodnom delu), a zajedno sa Svetlanom Milić, koja vodi Hor Čuperak, uradio je novi aranžman za „Wartburg Limuzinu“. Snimak je nastao u studiju Čuperak, a sve je snimio Arpad Balaž. Autorka ilustracije koja prati pesmu je Nina Milenović Jovanović. Projekat su ovoj (drugoj) fazi podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Kulturni centar Pančeva, Hor Čuperak i Digimedia PR. 

„Prezadovoljan sam celokupnom saradnjom sa horom Čuperak, od početnog kontakta, prvog snimka probe hora, samog snimanja do finalnog miksa. Takođe smo počastvovani izborom pesme i načinom na koji je obrađena – to jeste dečiji hor, ali je pristup svemu istovremeno i ozbiljan i zabavan. Moja uloga je bila da postavim gitarsku podlogu na kojoj će hor doći do izražaja i to je to, ostatak posla je bio u produkciji studija i hora Čuperak. Klinci su vredni, talentovani i, koliko sam stekao utisak iz druženja sa njima i ekipom uključenom u projekat, dobro usmereni što se tiče muzičkih vrednosti koje gaje. Ovom prilikom bih još jednom pozdravio i zahvalio se svima na saradnji. Želim im puno zabave u daljem radu, u čiji kvalitet ne sumnjam“, izjavio je ovim povodom Vladimir Radusinović Radule, jedan od autora pesme „Wartburg Limuzina“.

cuperak-deciji-hor-atheist-rap-01

„Wartburg Limuzina“ je druga je u nizu numera koje će naći na izdanju „Deca pevaju rokenrol“, gde će poznate rokenrol pesme obrađivati dečiji hor Čuperak u saradnji sa njihovim autorima. Prethodno je snimljena pesma „Neukusu treba reći Ne“ sa Dušanom Kojićem Kojom (Disciplin A Kitschme) za koju je urađen i spot koji možete pogledati ovde. Autori projekta „Deca pevaju rokenrol“ su Aleksandar Pavlić (Digimedia PR) i Branislav Radovanović (osnivač i umetnički direktor Međunаrodnog bijenаla umetničkog dečjeg izrаzа – BUDI).

„Tokom projekta ‘Deca pevaju rokenrol’, deca iz hora Čuperak kroz rad u radionicama sa eminentnim rok autorima učestvuju u kreiranju novog muzičkog dela, a snimanje numere u studiju, kao i izvođenje uživo, zanimljivo je i dragoceno iskustvo za njih, koje će, smatramo, uticati na proširivanje i razvoj njihovog muzičkog obrazovanja“, poručuju autori projekta.

cuperak-deciji-hor-atheist-rap-03