IZVEŠTAJI SA KONCERATA

Ponor u Novom Sadu – Pedeset nijansi crne

ponor-live-novi-sad-2015-photo-tamara-samardzic
Written by Hardwired Crew

Hrvatska hardcore scena krajem 2013. i početkom prošle godine napravila je ogroman korak napred zahvaljujući tri fenomenalna albuma. Prvo su stigli This Day Will Burn sa svojim „Bowels of the Galleon“, nakon njih usledio je PONOR i „Ovo je kraj“, da bi krug zatvorili Sentence istoimenim albumom. This Day Will Burn su u međuvremenu prestali sa radom, Sentence su predstavili svoje novo ostvarenje novosadskim fanovima, a red je došao i na Ponor.

Ukoliko se ne varam, ovo je bilo prvo gostovanje Zagrepčana u Srbiji, te tako i ne čudi ogromna zainteresovanost publike, i skoro do kraja ispunjen CK13. Naravno, tome je doprinelo i prisustvo dva najbolja novosadska hardcore benda na ovom koncertu, kao i beogradski Muerto Rico. Na žalost, pomenuti sastav iz Beograda smo propustili, ali smo od prisutnih dobili uveravanje da su zvučali odlično i „za klasu bolje nego na Last Chance to Dance festivalu. Kako ni tamo nisam bio prisutan, čekaću neku novu priliku da ih čujem.

ground-zero-live-novi-sad-2015-photo-tamara-samardzic

Ground Zero uživo u Novom Sadu 2015. godine, photo Tamara Samardžić

Drugi po redu na binu izlaze GROUND ZERO. Ovi Novosađani imaju već prilično formiranu bazu fanova, tako da pun klub na njihovom setu ni najmanje ne čudi. Iako su na početku zvučali užasno, pre svega zbog zvuka, kasnije se to iščistilo, i bend je pokazao svu svoju moć. Publika je pratila takt koji je bend zadavao sa bine, bend je zaista kidao sa bine, pa ne čude i šutke koje su se vrlo brzo formirale. Tradicionalnno, najveći haos nastao je na „Sabath“ kojom je bend i završio svoj set.

Nakon prvog novosadskog benda na binu izlazi Ponor. Dugogodišnje iskustvo pevača Slobića kao tonca i tehničara vrlo brzo se pokazalo, budući da su Zagreščani od samog starta zvučali moćno. Otvorili su agresivno sa „Ovo je kraj“, dok je reakcija publike bila gotovo momentalna. A publike je bilo iz Beograda, Sombora, Osijeka, Zagreba, pa čak i Šibenika.

ponor-live-novi-sad-2015-photo-tamara-samardzic

Ponor uživo u Novom Sadu 2015. godine, photo Tamara Samardžić

Kako bend ima iza sebe samo jedan album sa osam pesama, on je odsviran u celosti, a najveći odgovor publike dobili su tokom pesama „Kao otrov“„Zbog tebe, za tebe“ i očekivano, „Koja je tvoja cijena?“. Naravno, ni ostale pesme nisu slabije prihvaćene, a bend je svojim mračnim zvukom uspevao da drži publiku u poluhipnozi. Tokom čitave svirke, publika je spremno reagovala, i pokazalo se da Ponor itekako ima svoje pratioce u Novom Sadu, i da su dobrodošli svaki sledeći put.

Na samom kraju nastupili su novosadski ROIR. Na žalost, kako je satnica bila probijena, a čari života u predgrađu donose noćne autobuse koji ne idu nakon 1.15h, njihov nastup nisam bio u prilici da ispratim više od dve pesme, ali i to je bilo dovoljno za neki osnovni utisak. Kako sam ih gledao bezbroj puta do sada, i znam da zvuče moćno uživo, nakon sjajnog početka bilo mi je jasno u kom pravcu svirka ide. Publika ih je dočekala fenomenalno, pa su vrlo brzo ka bini poletele konfete, a našao se i pokoji čovek. Žurka je mogla da počne.

rior-live-novi-sad-2015-photo-tamara-samardzic

RIOR uživo u Novom Sadu 2015. godine, photo Tamara Samardžić

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.