VESTI

Policija istražuje dizajn benda BEHEMOTH

behemoth-bend-2017
Written by Hardwired Crew

Poljski black/death metal band BEHEMOTH ponovo je dospeo u nepriliku sa policijom u Poljskoj, ovog puta zbog dizajna majice. Izgleda da poljski organi reda imaju problema sa dizajnom „Republic Of The Unfaithful“ zbog navodnog nepoštovanja „belog orla“ koji se nalazi na nacionalnom grbu države.

Ako se sećate, frontmen benda Adam „Nergal“ Darski se pre nekoliko godina suočio sa mogućom kaznom od dve godine zatvora zbog toga što je cepao bibliju na jednom od nastupa i nazvao je „knjigom laži“, ali je na kraju oslobođen tih optužbi.

O novim optužbama Nergal se oglasio i na Facebook-u: „Nekoliko osoba je već ispitano, uključujući i heraldičare koji su jasno stavili do znanja da se ovde ne radi o poljskom grbu. Izgleda da to onima koji donose odluke na sudu ipak nije dovoljno. Da li je ovo još jedan pokušaj poljskih vlasti da osude Nergal-a kako bi dali primer drugim umetnicima? Nažalost, obustavili smo prodaju majica sa ovim motivom, ali šta ćemo na primer sa fanovima koji su istetovirali ‘The Republic of the Unfaithful’ na svojim ležima? Treba da ih uhapsimo? Da im oderemo kožu?“

Kako je Nergal rekao, bend je prestao da prodaje svu robu sa ovim dizajnom, a zamolio je i sve fanove na društvenim mrežama da ga ne postavljaju.