VESTI

Pokojni basista benda METALLICA Cliff Burton zvanično dobio svoj dan

Written by Hardwired Crew

Ljubitelji muzike širom sveta svake godine odaju počast preminulom basisti benda METALLICA Cliff-u Burton-u (Clifford Lee Burton) desetog dana februara, a sada je na njegov 56. rođendan 10. februar zvanično proglašen za – Dan Cliff-a Burton-a.

Fanovi su pokrenuli peticiju na sajtu Change.org kako bi se obeležio Burton-ov rođendan u njegovom rodnom mestu Castro Valley, Kalifornija, a sada je legendarni bend potvrdio uspeh ove peticije.

„Zvanično je! Odbor supervizora iz okruga Alameda upravo je proglasio 10. februar 2018. godine, koji bi bio Cliff-ov 56. rođendan, za ‘Dan Cliff-a Burton-a. Hvala svim fanovima koji su stali iza ove inicijative. Volimo što ga toliko poštujete“, potvrdio je bend.

Burton je rođen i odrastao je u mestu Castro Valley. Bendu Metallica se pridružio 1982. godine i svirao je bas na albumima „Kill ‘Em All“ (1983), „Ride The Lightning“ (1984), and „Master Of Puppets“ (1986). Poginuo je 27. septembra 1986. godine u autobuskoj nesreći u okrugu Kronoberg na jugu Švedske, dok je bend bio na turneji sa albumom „Master of Puppets“.