VESTI

Pogledajte snimak koncerta benda SAXON na Gitarijadi

saxon-gitarijada-zajecar-2018-jovan-ristic
Written by Jovan Ristić

Domaća publika se oduševila kada su iz organizacije festivala najavili koncert britanskih heavy metal veterana SAXON na Zaječarskoj Gitarijadi kao jednog od headlinera. Ovaj festival se ove godine tradicionalno održao u Zaječaru po 52. put. Ukoliko ste bili sprečeni da prisustvujete koncertu ili želite da se podsetite koncerta, u nastavku možete pogledati kvalitetan snimak celog koncerta koji je objavila televizija Belle Amie iz Niša. Pored toga, ovde možete pogledati galeriju fotografija sa njihovog nastupa.

saxon-biff-byford-gitarijada-zajecar-2018-jovan-ristic

Biff Byford, Saxon @ Gitarijada, Zaječar | Foto Jovan Ristić

Pored sastava Saxon, zvezda ovogodišnje Gitarijade bio je Billy Idol, koji je ovom prilikom u Srbiji nastupio po četvrti put. Uprkos bolesti koja ga je primorala da otkaže prethodna dva nastupa, Idol je ipak nastupio u Zaječaru na oduševljenje mnogobrojnih posetilaca ovog događaja.

Saxon su u februaru ove godine objavili svoj 22. studijski album pod imenon „Thunderbolt“ za izdavačku kuću Silver Lining Music. Za produkciju albuma bio je zadužen Andy Sneap, koji je producirao i aktuelni album sastava Judas Priest, pod imenom „Firepower“ i koji je od nedavno njihov gitarista.