VESTI

Pogledajte epski novi spot benda ARKONA

arkona-exit-2017-jovan-02
Written by Jovan Ristić

Ruski pagan metal velikani ARKONA predstavili su spot za osmominutni ep „V pogonie za beloj ten’yu“ (u prevodu „U potrazi za belom senkom“). Ovim spotom ujedno najavljuju i svoj osmi studijski album pod imenom „Khram“ („Hram“), koji će se u prodaji naći 19. januara za izdavača Napalm Records, o čemu smo već pisali.

arkona-exit-festival-2011-photo-marko-ristic-featured

„Spot prati radnju pesme koja govori o potrazi iluzije, nečega nevidljivog što uopšte ne postoji za čime i dalje stremimo ne shvatajući da se radi o iluziji. Protagonista spota je bezlična silueta koja simbolizuje čovečanstvo, opisan kao figura koja pluta na vodi. Figura stremi ka svetioniku na drugom kraju sveta koja ga privlači svojim neuhvatljivim svetlom,“ objašnjavaju članovi benda.

U okviru promocije albuma bend će se otisnuti na evropsku turneju tokom koje će posetiti i Novi Sad, gde će nastupiti 3. februara u prostorijama SKC Fabrika. Karte za koncert stajaće 2000 dinara u pretprodaji, odnosno 2500 dinara na dan koncerta, a mogu se nabaviti putem Eventim mreže i prodavnicama Felix u Beogradu i Mungos u Novom Sadu.