VESTI

Pobuna raste – Ziggy Marley objavljuje novi album

Written by Marko Ristić

Ziggy Marley, trenutni kralj rege muzike i sin legendarnog Bob Marley-a obradovao je fanove žanra objavivši da u maju stiže njegov sedmi solo album prikladnog naziva, s obzirom na trenutna svetska dešavanja, „Rebellion Rises“, ili u prevodu „Pobuna raste“! Ako se istorija bude ponovila, tj. ako novi album ponovi uspeh njegovog poslednjeg, izdatog pre dve godine, Zvezdu ovogodišnjeg Exita očekuju hvalospevi i nagrade! Naime, njegov prethodni album doneo mu je osmi Gremi i  pozicionirao ga prvom mestu Bilbordove rege top liste, što je predstavljao četvrti put da ovaj priznati rege umetnik postigiže takav uspeh!

Svestrani i strastveni Ziggy zaslužan je za sve tekstove i produkciju, te se to itekako ogleda u završnom proizvodu, koji odiše pozitivnom energijom i snažnim stavovima prema trenutnim događanjima na svetskoj pozirnici. Kroz tekstove, Marley poziva čovečanstvo da se udruži i okrene aktivizmu kroz ljubav.

 

„Pobuna počinje u umu, melodiji i muzici,“ tvrdi ovaj muzičar. „Mi smo provodnici toga. Pobuna je svest. Sada je svest počela da se širi, više smo budni i ustajemo.“

Naslovna numera albuma „Rebellion Rises“ odjekivaće ovog leta Evropom kada Ziggy krene na evropsku turneju, u okviru koje će posetiti Srbiju i nastupiti na EXIT festivalu u julu! Petrovaradinska tvrđava i glavna bina biće idealna lokacija za izvođenje ove pesme, zbog skandirajućeg refrena koji budi želju za promenom. Poznati muzičar savršeno predstavlja i ovogodišnju temu poznatog festivala “Freedom”!

 

Sasvim je izvesno da su skoro svi članovi Marley familije imali sreće da naslede talenat Boba Marleya i ljubav ka muzici. Naime, nedavno je i Zigijeva ćerka, mlada Zuri, u intervjuu za prestižni V Magazine otkrila planove za svoju muzičku karijeru koja obiluje modernim elektropop zvukom!

Ulaznice za EXIT festival po promotivnoj ceni sa 65% popusta od finalne, za 6.490 dinara biće u prodaji najkasnije do 20. aprila do kraja dana ili do isteka zaliha, nakon čega će cena ulaznice za EXIT biti viša. Ulaznice se prodaju onlajn putem sajta exitfest.org, kao i direktno u mreži Gigs Tix, a na sajtu zvanične turističke agencije exittrip.org dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i opcije za smeštaj i prevoz do EXIT festivala. 

EXIT festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstaviće neke od najtraženijih svetskih zvezda kao što su Migos, Grace JonesDavid GuettaZiggy Marley, Fever Ray, LP, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens, Ben Klock, Dog Eat Dog, Slaves, Jax Jones, Carl Craig, Tale of Us, Sevdaliza, Idles, Burak Yeter, Madball, Brujeria, Mahmut Orhan, Ofenbach, Slapshot, Asphyx, Bombers i mnoge druge.