IZVEŠTAJI SA KONCERATA

Po Kratkom Postupku, Regulator i Atomic Shadows u KC kafeu – Inđija je pronašla svoj izvor snage

atomic-shadows-live-indjija-2015-photo-marko-ristic
Written by Jadranka Balaš

U okviru projekta Urbani April“ u Inđiji je održana je izložba rock fotografija i sjajne svirke tri domaća benda, PO KRATKOM POSTUPKU iz Beške, REGULATOR iz Vrnjačke Banje i beogradskog benda ATOMIC SHADOWSKao stanovnika Inđije, pravo mi je osveženje što je konačno počelo da se radi nešto povodom podizanja svesti o rock kulturi i ovde. Nakon sjajne svirke Nikole Vranjkovica i njegovog benda pre par nedelja, svi smo mislili “to nam je što nam je” za naredni period… tipa par godina. Ova manifestacija postoji već neko vreme pod pokroviteljstvom Kancelarije za mlade opštine Inđija, ali odziv sugrađana nije do sada, čini mi se, bio ovakav, a nije bilo ni mnogo toga da se ponudi, bar ne nama malo “drugačijoj” publici. Bez namere da ikoga uvredim ili potcenim, ali svima nam je dosta cover i tribute bendova, svirki autorskih bendova je Inđija željna.

Manifestacija je otvorene u 20h izložbom rock fotografija glavnog i odgovornog urednika Nocturnemagazina Marka Ristića i našeg sugrađana Zorana StanićaMarkov rad nije potrebno posebno predstavljati, svi čitaoci našeg portala sa njim su već upoznati, kao i cela Srbija. Zašto sebe ne naziva fotografom, već se definiše “iskrenim zaljbljenikom u koncertnu fotografiju”, postalo nam je jasno nakon što smo pogledali izbliza njegov rad. Kako je oficijalni fotograf Serbian Metal Portala, ni rad Zorana Stanića nije nepoznat domaćoj publici. Prava eksplozija boja i zvuka uhvaćenog na fotografskom papiru predstavlja raj za oči, izložba koje će se Inđija sigurno sećati.

atomic-shadows-live-indjija-2015-photo-marko-ristic

Atomic Shadows uživo u Inđiji 2015. godine, photo Marko Ristić

Svirka je počela na vreme u 22:30, po planu. U sjajno koncertno veče uvelo nas je beogradski sastav Atomic Shadows, svojim groove grunge zvukom. Kulturni Centar u Inđiji je već na samom početku svirke bio prilično ispunjen. Atomic Shadows je odsvirao gotovo ceo album “Shit Fit” koji je izdat pod okriljem izdavačke kuće Nocturne media. Njihov nastup se nastavio uz nekoliko obrada i pripremio publiku za uzbudljiv nastavak večeri.

Nakon sjajnog nastupa i podizanja atmosfere koje nam je priredio Atomic Shadows na binu su izašli Regulator. Radi se o jednom veoma originalnom bendu koji donosi specifičnu atmosferu i na adekvatan način je plasira. Regulator je ovom prilikom izvodio numere sa njihovog albuma “Izvori Snage” koji je izdat, takođe, pod okriljem Nocturne media izdavačke kuće. Nakon snažnog otvaranja koncerta nastavili su pesmom  “Vigor 2”, koja je u potpunosti podigla masu i nikoga nije ostavila ravnodušnim. Teško je bilo pronaći favorita među numerama koje su nam momci iz Vrnjačke Banje odsvirali, mada je moj lični favorit bila naslovna pesma sa albuma. Regulator je nastavio istim, eksplozivnim tempom tokom cele svirke i apsolutno oduvao inđijsku publiku.

regulator-live-indjija-2015-photo-marko-ristic

Regulator uživo u Inđiji 2015. godine, photo Marko Ristić

Za sam kraj Po Kratkom Postupku je pokazao da ima stvarno verne fanove koji ih prate na gotovo svim koncertima i u glas pevaju sve pesme zajedno sa bendom. Iako je masa malo opala nakon Regulator-a, atmosfera je i dalje bila na sjajnom nivou. PKP je priredio sjajan provod u kome su, po svemu sudeći i sami veoma uživali. Beščani su zatvorili ovu manifestaciju u Inđiji koja je bila samo uvod u ono što nas čeka u narednom periodu.

Pripremili Jadranka Balaš i Stefan Mihajlović

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.