IZVEŠTAJI SA KONCERATA

Pianos Became the Teeth u Zagrebu – Emotivni početak radnog tjedna

pianos-became-the-teeth-live-zagreb-2015-photo-dora-saric
Written by Hardwired Crew

Što još fali ovih hladnijih, tumirnijih dana nego malo live glazbe. Čuli smo da će u AKC Attacku bit post-hardcore/scremo večer, i kada smo vidjeli bendove odlučili smo otić. I nismo bili razočarani!

Prvi na pozornicu su došli Young Mountain, peteročlani bend iz Švedske. Hardcore/scremo/post-rock tonovima  zagrijali su atmosferu u ne tako punoj Medici. Znate kako to već ide, od tolikog uzbuđenja  i iščekivanja bendova odlučite malo popiti vani, pa zaboravite na vrijeme  i malo zakasnite. Unatoč neispunjenom prostoru bend je bio živ i divlji pa je pjevač  Kami Kalantari zaključio da mu je pozornica bila premala, pa je skočio ispred i razbacao se među publikom tokom  zadnje dvije pjesme.

young-mountains-live-zagreb-2015-photo-dora-saric

Young Monuntains uživo u Zagrebu 2015. godine, photo Dora Šarić

Drugi po redu bili su Fall of Minevra, bend iz Italije koji po drugi put dolazi u AKC Attack, iako ovog puta bez Storm{O}.  Žestokim post- hardcore-om započeli su odmah i zatresli cijelu atmosferu. Bilo je toliko žestoko da je bubnjar Pietro Bigatello, već na prvoj pjesmi “Thy Flight into the Wordless”, strgao snare.  Ni to nije predstavljalo nikakav problem. Brzo su ga zamjenili i nastavili s odličnim nastupom. Odvirali su Grave of The Fireflies”“Radura”“The Lingering Agony of an Exhausted Soul” a  nastup su završili s “Träumen”.

fall-of-minerva-live-zagreb-2015-photo-dora-saric

Fall Of Minerva uživo u Zagrebu 2015. godine, photo Dora Šarić

Milk Teeth, službeni support PBTT-u na europskoj turneji, došao je na pozornicu treći. Vrlo energični Britanci, svojim 90’s grunge/punk  tonovima do kraja su zapalili atmosferu u Attacku. Predstavili su nam svoj nedavno izbačen EP “Sad Sack“. Vokalni duo Becky i Josh su skakali pozornicom kao ludi. Bilo je sveg, od skakanja po bubnjevima u afektu, do raznih načina sviranja gitare.

milk-teeth-live-zagreb-2015-photo-dora-saric

Milk Teeth uživo u Zagrebu 2015. godine, photo Dora Šarić

Pianos Became The Teeth su ispunili sva očekivanja. Bostonovce, koji su prvi put došli u Zagreb, dočekala je  puna prostorija divlje i neizvjesne publike spremne za veoma emotivni, post-hardcore bend. Oni su dio kruga glazbenika poznatijeg kao ”The Wave“ koji također okuplja zanimljiva imena kao što su Touché AmoréLa DisputeDefeater i Make Do And Mend.

Iako je 90% pjesama bilo s najnovijeg albuma “Keep You”, koji je bio zapravo jedna od većih prekretnica u njihovoj karijeri, tu i tamo se pojavila neka pjesma s “The Lack Long  After” poput  “I’ll Be Damned”  i  “I’ll Get By”.Otvorili su pjesmom “Hiding”, a završili su nastup sa “Say Nothing”.  Znajući za priču iza tekstova pjesama, osjetila sam tu iskrenu emociju koja je iz prštala iz vokala Kylea Durfeya. Publika je toliko uživala, da je bio par pokušaja crowd surfanja, ne toliko uspješnih.

Mogu sa sigurnošću reći da je cijela jučerašnja post-hardcore večer ispunila dosadan i uobičajen ponedeljak, te nastavak radnog tjedna učinila malo podnošljivijim.

pripremila Estera Jerabek

pianos-became-the-teeth-live-zagreb-2015-photo-dora-saric

Pianos Became The Teeth uživo u Zagrebu 2015. godine, photo Dora Šarić

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.