IZVEŠTAJI SA KONCERATA

P.R.O.B.L.E.M.S. u Puli – Problemi ponedjeljkom

problems-live-pula-2015-photo-davor-vukovic-2
Written by Hardwired Crew

P.R.O.B.L.E.M.S. su bend iz Portlanda, Oregon. Došli su u Europu i izbukirali si četrdeset datuma za svirku. Točno na pola, završili su u Monteparadiso klubu u Puli, na žalost na ponedjeljak. Dan koji si bendovi na turneji bukiraju zato da bi za pola sata svirke dobili nešto za jesti i mjesto za spavati, a voditelji klubova ih prihvaćaju jer eto super je imati neki trag da je tako dobar bend svirao ovdje. Ali sve skupa i nije djelovalo tako loše. Za jedan ponedjeljak.

problems-live-pula-2015-photo-davor-vukovic-1

Pred nekih četrdesetak gledaoca, bend je otprašio pola sata vrhunske svirke. Garage, punk’n’roll, speed rock, nešto od toga, ili sve. Svaki od članova odsvirali su upravo onako kako ste mislili da će odsvirati čim ste ih vidjeli. Jer kad vidiš Amerikanca s bradurinom u jeansu, znaš da će uzeti flying V i rasturiti u zz-topovskoj maniri. Da, puni smo predrasuda i stereotipa. Basist, normalno, izgleda kao da je ispao iz Ramonesa, samo svira mnogo bolje, a vokal je totalni car koji sam neumorno pjeva dosta zahtjevnu glazbu za vokale bez imalo oscilacija i znaka umora. Jedino što je malo jednoličan.

problems-live-pula-2015-photo-davor-vukovic-2

Da zaključimo, Pula je mali grad, ali može bolje. Ovako dobar bend ne bi smio proći ne zamijećeno, iako je činjenica da nije postojala predgrupa odradila svoje. U Puli postoji samo jedan bend koji bi bio dostojna (žanrovski gledano) predgrupa Problemsima, no na žalost nisu još uvježbani za nastupe. Što će nam reći da je speed rock/punk’n’roll/garage scena u gradu zapravo ne postojeća i da je ovaj broj publike koji je došao u ponedjeljak na večer zapravo odličan.

P.R.O.B.L.E.M.S. nastavljaju svoj tour prema Zagrebu gdje će svirati danas (17.3.), a dan nakon su u Novom Sadu. Moje tople preporuke da ih pogledate. Zahvaliti ćete mi kad se sretnemo.

Pripremio Davor Vuković

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.