VESTI

Otvaranje izložbe „Zamrznuti tonovi“ 28. septembra u Novom Sadu

zamrznuti-tonovi-featured
Written by Hardwired Crew
Autorska izložba fotografija „Zamrznuti tonovi“ Marka Ristića biće otvorena u četvrtak 28. septembra u Kulturnom Centru Novog Sada sa početkom u 20 časova. Izožba će se desiti u okviru festivala Novi Sad Open Art 2017 koji promoviše umetnike do 35 godina i približava savemenu umetnost građanima kroz interaktivne sadržaje.
 
zamrznuti-tonovi-novi-sad-2017
 
Na izložbi će biti prikazane fotografije sa svih koncerata koje su nastale tokom prethodnih devet godina – od Goblina, čiji je oficijalni fotograf, preko koncerata lokalnih bendova, do veličina poput The Prodigy, Slayer, The Killers i Marilyn Manson.
 
Marko Ristić je jedan od aktivnijih koncertnih fotografa koji je poznat po tome što radi kao oficijalni fotograf bendova Goblini i Ritam Nereda, i kao oficijalni fotograf Exit Festivala i još nekoliko regionalnih festivala, kao i glavni i odgovorni urednik magazina Hardwired, nekadašnjeg Nocturne magazina.
 
Izložba „Zamrznuti tonovi“ je specifična po tome što je otvori ekskluzivni nastup nekog domaćeg benda koji do sada nije viđen, pa će i ovoga puta biti tako, stim što autor insistira na tome da to ostane iznenađenje kojim će obradovati sve koji dođu na otvaranje izložbe. Sigurno je da će to biti neki od vodećih sastava u regionu.
 

Marko Ristić na bini sa Goblinima | photo Marko Popović

 
„Dok posmatram fotografije Marka Ristića, stičem utisak da koristeći dvodimenzionalan medij on ustvari uspeva da nam dočara treću dimenziju i da nas uvede u taj čaroban svet rock and roll-a gde mi, kao puki posmatrači, ustvari postajemo aktivni svedoci tog događaja koji samo što ne uspevamo i da “omirišemo”. Njegove fotografije su nepredvidljive i pune onih lepih iznenađenja, ne samo kada smo pasivni posmatrači istih, nego kada smo i sami meta njegovog objektiva. Prateći Markov razvoj poslednjih par godina, nestrpljiv sam da vidim u kojem pravcu će dalje ići i šta to lepo možemo očekivati od njega u budućnosti“ rekao je Golub, frontmen benda Goblini o Markovim fotografijama.
 
Izložba „Zamrznuti tonovi“ će biti otvorena do 8. oktobra i svi koji su zainteresovani će moći da je vide u Tribini mladih, na drugom spratu Kulturnog Centra Novog Sada.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.