VESTI

Objavljena muzika iz filma „Banditi u potrazi za mamom“ sastava KHEIRAWI & THE SHAMASSAS

Written by Hardwired Crew

Novopečeni sastav KHEIRAWI & THE SHAMMASSAS objavio je album bluz pesama koje čine muziku domaćeg filma „Banditi u potrazi za mamom“.

Reč je o filmu prvencu autora Koste Ristića koji donosi priču o tri brata i sestri koji tragaju za mamom i svime što mama simbolizuje. Iako snimljen za samo 7.500e, film je osvojio 3 nagrade na prošlogodišnjem FEST-u: Nagradu Politike „Milutin Čolić“ za najbolji film, Nagradu zvaničnog žirija programa Srpski film i Nagradu za najbolji glumački debi.

Muziku za film su radili Kheirawi & The Shamassas, iza kojeg stoji frontmen benda FC Apatride UTD, Abdelraheem Kheirawi. Pored njega, na projektu su učestvovali i Slobodan Đukić i Boris Usanović (Jimi 3B 666 Blues Band/In From The Cold) na gitarama, basu i perkusijama.  Muziku su komponovali Kheirawi/Đukić, tekstove je pisao Kheirawi, dok produkciju potpisuje Usanović.

EP je objavljen za holandsku kuću Earth Works Outernational, baš kao i aktuelni album benda FC Apatride UTD „Third Worldism“ objavljen krajem januara. Kheirawi je bio specijalan gost našeg portala sa člankom „Deset kratkih priča iz Trećeg sveta“.

Share via