VESTI

Novi album benda OVERKILL stiže u februaru 2019. godine

Written by Marko Ristić

Veterani thrash metal zvuka iz Nju Džersija tokom narednih nekoliko nedelja ulaze u studio kako bi snimili naslednika odličnog „The Grinding Wheel“ albuma koji je izašao 2017. godine. Ovo će biti prvi studijski album na kojem će svirati bubnjar Jason Bittner (SHADOWS FALLFLOTSAM AND JETSAM), koji se pridružio bendu OVERKILL prošle godine.

Kak je rekao u poslednjem intervjuu koji je dao za  The Metal VoiceBobby „Blitz“ Ellsworth se nada da su napravili dobar album: „Mislim da smo nastavili ono što smo radili sa nekoliko poslednjih albuma. Deo toga je bilo to što smo imali čoveka kao što je Ron Lipnicki za bubnjevima, a kako njega sada nema, ja ne znam šta da očekujem. Ali siguran sam da će sve biti kako treba. Ono što će Jason Bittner da doda našem kreativnom procesu će sigurno biti nešto bombastično. Imamo šansu da napravimo nešto sjajno. Ovo je kao novo poglavlje i sve me jako uzbuđuje.

Sudeći po onome što je Ellsworth rekao, OVERKILL još uvek ne znaju ko će producirati novi album: „Trenutno smo između razmišljanja. Stvari su se promenile.Već imamo nekoga u planu, ali prosto nismo sigurni da li će on to moći da iznese. Naša želja je bila da nastavimo da radimo sa Andy Sneap-om, ali on je sada zauzet drugim obavezama. Mora da zameni Glenn Tiptona na predstojećoj Judas Priest turneji.

OVERKILL će objaviti „Live In Oberhausen“ DVD i Blu-Ray 18. maja posredstvom Nuclear Blast. Taj set je snimljen pre dve godine u Oberhausenu u Nemačkoj kada su OVERKILL slavili 25 godina od izlaska albuma „Horrorscope“ i 30 godina od izlaska albuma „Feel The Fire“ sviraći oba albuma u svojoj celosti.

„The Grinding Wheel“ je objavljen u februaru 2017. godine, a produkciju i miks je radio Andy Sneap, čovek poznat po radu sa bendoviam kao što su JUDAS PRIESTMEGADETHEXODUS i ACCEPT.