VESTI

Novi album benda MADBALL stiže u junu

Written by Marko Ristić

Veterani njujorške hardcore scene, legendarni MADBALL izbaciće novi album 15. juna posredstvom izdavačke kuće Nuclear Blast. Prve snimke iz studija koje su momci pripremili u vidu kratkog filmića, možete pogledati ispod.

Freddy Cricien deluje veoma srećno povodom novog albuma: „Jedva čekam da For The Cause“ ugleda svetlost dana. Izuzetno smo zadovoljni sa onim što smo uradili i mogu vam reći da ovaj album bukvalno opisuje momenat u kojem se bend nalazi. Zvuk, stanje svesti, ambicije, mane i naš stav.“

Naslednik albuma iz 2014. godine „Hardcore Lives“„For The Cause“ je koproducirao je niko drugi do Tim Armstrong (RANCID), koji takođe gostuje na jednoj pesmi na albumu. Miks i mastering je radio Tue Madsen (MESHUGGAHTHE HAUNTEDSICK OF IT ALL) u Antfarm Studiju u Danskoj.

Od gostiju tu se još pojavljuje i legendatni ICE-T koji je oduševljen što ima priliku da peva sa ovim bendom: „Čast je snimati sa legendarnim Madball. Oni i Body Count imaju dosta toga zajedničkog, pa je ovo nekako prirodna stvar“.

Bivši gitarista benda MADBALL, Matt Henderson svirao je gitare na albumu, ali se bendu neće pridružiti na turneji, tako da ćemo ih na Exit Festivalu gledati u drugačijoj postavi.