VESTI

Norman Beaker Band na turneji po Srbiji i regionu

Norman-beaker-band-promo-2018-photo-Paul-Wolfgang-Webster-1
Written by Hardwired Crew

Norman Beaker Band održaće seriju koncerata u Srbiji u sklopu evropske turneje na kojoj promovišu novi album „We See Us Later“ gde će nastupiti kao bluz kvartet u klubu Mojo u Senti (3. februar), klubu Feedback u Nišu (4. februar), Gradskom kulturnom centru u Užicu (6. februar), Gimnaziji „Svetozar Marković“ u Jagodini (10. februar) i kao finale, u Domu omladine Beograda (11. februar). Kompletna turneja je u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke.

Norman-beaker-band-promo-2018-photo-Paul-Wolfgang-Webster-1

Photo: Paul Wolfgang Webster

2015. godine albumom „Live in Belgrade“ Norman Beaker Trio instantno je osvojio sve u svetu bluza, naročito hit numerom „Only I Got What Other Guy Want“ koja je obrela na samom vrhu internacionalnih bluz lista. Pozitivne kritike iz Velike Britanije, preko Nemačke, Belgije do Kanade samo su ponovo potvrdile njegov status ikone i neospornu reputaciju jednog od najboljih britanskih bluz muzičara. Tokom 2017. Norman Beaker postao je osmi Britanac u 21. veku u Blues Hall of Fame.

Ostavši odan onim istinskim, inovativnim korenima koji su britanski bluz učinili velikom muzičkom silom – bez obizra na promene u trendovima – samo su poslužile da Norman-ov rad ostane savršen i savremen. Veran ustaljenoj formi, Norman Beaker se vraća novim studijskim albumom „We See Us Later“ koji je već zavredio pozitivne rezencije širom sveta. Ploča je plod rada čitavog benda, dok pored njih učestvuju i maestro na saksofonu Kim Nishikawa i virtuoz na klavijaturama Nick Steed, čije je umeće pružili sastavu novu dimenziju.

Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mestima Eventim Serbia, GIGS TIX, DD Tickets, FELIX Shop, TC Sremska, (II sprat, radno vreme: 12 – 20h) kao i u navedenim klubovima na sam dan koncerta.