RECENZIJE ALBUMA

NINE INCH NAILS – „Hesitation Marks“ (2013)

Written by Marko Ristić

NINE INCH NAILS
„Hesitation Marks“
Industrial rock
Polydor (2013)

„Hesitation Marks“ je prvo ostvarenje NIN-a nakon albuma „The Slip“ koji je izašao 2008. godine, pa je ovaj post od 5 godina verovatno učinio da ni minimalana doza gitara ni malo ne smeta. Prosto rečeno, na ovom albumu preovladava melodija, a ne groove.

Odmah na početku moramo sa „raskrstimo“ sa tim da ja nikada nisam bio preveliki ljubitelj industrial zvuka, ali ono što Trent Reznor uradi mi je uvek prijalo, tako da sam Nine Inch Nails pratio dugi niz godina.

Mađioničar iz Pensilvanije je po osmi put uspeo da iznese album koji je vredan slušanja i čitavih sat vremena neće uspeti da vas ubaci u kolotečinu ili monotoniju što polazi za rukom velikom broju sastava ovog usmerenja. „Hesitation Marks“ je prvo ostvarenje NIN-a nakon albuma „The Slip“ koji je izašao 2008. godine, pa je ovaj post od 5 godina verovatno učinio da ni minimalana doza gitara ni malo ne smeta. Prosto rečeno, na ovom albumu preovladava melodija, a ne groove.

Reznor je minimalizmom koji preovladava na ovom albumu otišao daleko od autentičnog NIN zvuka pa je vrlo moguće da onima koji nose amove ovaj album neće leći na prvo slušanje. Na ovom albumu nećete naći numere kao što su „Head Like A Hole“, „The Hand That Feeds “ ili „Wish“, ali ćete, siguran sam, uspeti da uživate ukoliko volite industrial i sve ono što je ovaj žanr u mogućnosti da vam pruži.

Postoje trzaji koji vuku na stari zvuk u vidu numera „Everything“ ili „All Time Low“, dok će „Comae Back Haunted“„Satellite“ ili „While I’m Still Here“pružiti nešto drugačiji dojam. Iako prilično miran, album kao da svakog momenta može da eksplodira, samo će vam do kraja ostati žal zašto te eksplozije ovde zapravo nema.

Ono što je dobro jeste da Trent ovim albumom nije otišao predaleko u eksperimentisanju, a isto tako nije uradio nešto što je većina ljudi očekivala. Time je pružio priliku mnogima da zaplivaju ovim vodama, čak i ako nisu imali prilike da se susretnu sa NIN ranije.

Piše Marko Ristić

Lista pesama:

01. The Eater Of Dreams
02. Copy Of A
03. Came Back Haunted
04. Find My Way
05. All Time Low
06. Disappointed
07. Everything
08. Satellite
09. Various Methods Of Escape
10. Running
11. I Would For You
12. In Two
13. While I’m Still Here
14. Black Noise

3

„Hesitation Marks“ je prvo ostvarenje NIN-a nakon albuma „The Slip“ koji je izašao 2008. godine, pa je ovaj post od 5 godina verovatno učinio da ni minimalana doza gitara ni malo ne smeta. Prosto rečeno, na ovom albumu preovladava melodija, a ne groove.

Dodaj komentar