KONCERTI VESTI

Nikola Vranjković 14. decembra u Domu omladine Beograda

nikola-vranjkovic-Novi-Sad-live-2017-featured
Written by Marko Ristić

Nikola Vranjković održaće tradicionalni prednovogodišnji koncert u Beogradu 14. decembra (20 časova) u Velikoj sali Doma omladine. Ovoga puta sve će biti drugačije, mada je isto kao i uvek: u pitanju je promocija dugoočekivanog novog studijskog duplog albuma „Veronautika“ (recenziju pročitajte ovde), sa velikim brojem novih pesama u Nikolinom jedinstvenom stilu, koji sa sobom donosi dubinu osećanja tako retku u našoj rok muzici. Koncert će biti sedeći, dvodelni, i trajaće preko tri sata. 

Ograničen broj ulaznica po pretprodajnoj ceni od 1000 dinara već je u prodaji preko EVENTIM mreže. Redovna cena ulaznice iznosiće 1200 dinara.

nikola-vranjkovic-Novi-Sad-live-2017-featured

Nikola Vranjković uživo u Novom Sadu 2017. godine, photo Marko Ristić

Ključna autorska ličnost kultnog beogradskog benda Block Out, Vranjković do sad je objavio samostalno debi „Za ovde ili za poneti“ (2001), a nakon raspada matičnog benda, mini album „Bremeplov“ (2014) i u novembru ove godine već pomenuti „Veronautika“. Njegova pozicija na sceni nezavisna je i samostalna – u pitanju je poseban fenomen koji na ovaj ili onaj način traje preko dvadeset i pet godina, kao nesvakidašnji primer povezanosti umetnika i verne publike mimo svih trendova.

Vranjković najavljuje: „Sviraćemo pesme sa novog albuma, pesme koje sam pravio u Block Outu, kao i selekciju sa ‘Za ovde…’ i ‘Bremplova’.  Sve što može da stane u tri i po sata”.

Uz Vranjkovića će nastupiti i sastav u kome su bubnjar Vladan Božilović, perkusionista Andrej Mladenović, basista Ivan Mihailović, gitaristi Danilo Ikodinovski, Milan Vučković i Ivan Zoranović, koji svira i klavijature.

O autoru

Marko Ristić

Editor-in-Chief

Contact
marko@hardwiredmagazine.com