VESTI

Premijera „Nebeske teme“ u Novom Sadu 22. maja

Written by Hardwired Crew

Film NEBESKA TEMA o životu i radu Vlade Divljana, koji je nedavno premijerno prikazan u Beogradu (), doživeće i svoju novosadsku premijeru u bioskopu Arena Cineplex. Ulaznice po ceni od 350 dinara za projekciju u sredu 22. maja su već puštene u prodaju.

Nebeska tema scenariste i reditelja Mladena Matičevića je dugometražni dokumentarni film sa elementima igranog filma o velikanu naše muzike Vladi Divljanu. U njemu učestvuju najznačajniji autori sa ex-Yu prostora, koji su specijalno za ovu priliku snimili (i u filmu izvode) nove verzije Vladinih pesama. Ovakav autorski pristup i veliki broj atraktivnih učesnika čini ovaj film jedinstvenim projektom kakav još nije viđen na našim prostorima. Film je po formi i narativnoj strukturi sličan odnosno srodan svom glavnom junaku -istovremeno i dokument i bajka i urban i emotivan i romantičan. Film je snimljen na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču.

U stvaranju filma učestvovali su Vladini dugogodišnji prijatelji i saradnici, međuostalima Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Slobodan Konjović, Svetozar Cvetković, Srđan Gojković Gile, Zdenko Kolar, Srđan Šaper, Goranka Matić, Dubravka Duca Marković, članovi benda Ljetno kino, ali i predstavnici novije domaće scene, poput Ide PresterBojane Vunturišević, Stray Dogga i članova bendova Zemlja Gruva i Minilinija.