IZDVAJAMO ZANIMLJIVOSTI

Muzičari koji se pojavljuju u seriji GAME OF THRONES

Written by Hardwired Crew

Nakon što se pre nekoliko dana završila serija GAME OF THRONES, strasti se još uvek nisu smirile oko samog završetka serije. Bilo kako bilo, ono što je nas navelo da pišemo o ovome jesu muzičari koji su se pojavili u ovoj seriji – a da to (možda) niste primetili. Ako ste se pitali ko su statisti u seriji GAME OF THRONES, verovatno ne biste poverovali da među njima izuzetno poznatih ljudi, pa i muzičara. Mi smo se potrudili da vam skrenemo pažnju na njihove uloge u ovoj seriji.

Sigur Rós

Najpoznatiji bend iz Islanda, Sigur Rós imao je svoju epizodnu ulogu u ovoj seriji. U drugoj epizodi četvrtog serijala, oni su svirali svoju numeru „The Rains of Castamere“ kada ih je Jofrey gađao novcem da prestanu.

Will Champion (Coldplay)

Bubnjar benda COLDPLAY – Will Champion se pojavljuje u ovoj seriji u ulozi, zamislite, bubnjara. 

Of Monsters and Men

Još jedan od islandskih bendova imao je više epizodnih uloga. Radi se o pop bendu OF MONSTERS AND MEN koji su se u više navrata tokom šeste sezone pojavljivali kao muzičari koji zabavljaju vladare.

Gary Lightbody (Snow Patrol)

Pevač alternativnog rock benda SNOW PATROL, Gary Lightbody, se pojavljuje u trećoj epizodi treće sezone koja se zove „Walk of Punishment“. U jednoj od scena Gary igra ulogu neimenovanog lika koji peva „The Bear and the Maiden Fair“ i predvodi grupu ljudi koji pripadaju Roose Bolton-u.

Ed Sheeran

Verovatno i najveće ime muzičke industrije koje se pojavljuje u seriji jeste Ed Sheeran. U prvoj epizodi sedme sezone pevač igra vojnika kuće Lannister i peva pesmu „Hands of Gold“ pored logorske vatre.

Mastodon

Fanovi serije koji su takođe fanovi metal zvuka su verovatno primetili momke iz benda MASTODON. Iako nisu ni svirali ni pevali, Bill Kelliher, Brann Dailor i Brent Hinds su igrali u petoj sezoni. Brent se u istoj ulozi pojavio još jednom u sedmoj sezoni.

Bastille

U istoj epizodi gde se ponovo pojavljuje Brent iz benda MASTODON takođe možete videti ekipu koju čine Kyle Simmons, Dan Smith, Will Farquarson i Chris „Woody“ Wood koji zajedno čine britansku indie grupu BASTILLE.

Chris Stapleton

Tokom haotične borbe u trećoj epizodi u osmom serijalu na trenutak možete videti poznatog kantri muzičara. Chris Stapleton se pojavljuje sa svojim basistom i svojim tour menadžerom.

Foals

U istoj epizodi u kojoj se pojavljuje Chris Stapleton, pojavljuju se i Jack Bevan i Jimmy Smith iz grupe FOALS. Iako su svoj trojici uloge da ćete ih jedva prepoznati na ekranu koliko dugo traju, svi su insistirali da se pojave u verovatno najgledanijoj seriji ikada kao njeni veliki fanovi.