PREMIJERA VESTI

Video premijera: Mladen Mačar – „Iskrena“

Written by Hardwired Crew

Na muzičkom nebu i sceni našeg regiona pojavilo se nešto novo i neuobičajeno, a kvalitetno. U pitanju je numera „Iskrena“ i video spot za nju, do sada široj publici malo poznatog Mladena Mačara, koju premijerno objavljujemo na Hardwired magazine portalu.

Mladen Mačar je kantautor, poreklom iz Sarajeva, a ceo život se na neki način bavi muzikom, pišući tekstove i komponujući, još od dečačkih dana. Pored pevanja, svira i akustične, električne i bas gitare. Ono što je kod njega posebno zanimljivo jeste da je Mladen profesionalno vojno lice! Vojnu školu završio je u Beogradu, a tokom školovanja svirao je u vojnim orkestrima, a kasnije u nekoliko tvrđih, gitarskih bendova, od kojih se najduže zadržao u bendu Olovni Balon, čiji je idejni tvorac i u kom je sazrevao kao muzičar.

Danas se bavi muzikom isključivo kreativno, koristeći nekoliko vrsta distorziranog zvuka bas gitare i udaračkih instrumenata istoka.
Pesma „Iskrena“ je nastala u važnom periodu autorovog života, u muzičkoj pauzi nove prioritetne uloge supruga i oca, i predstavlja svojevrsnu prekretnicu.  Autor je opisuje kao stameni izraz emocije muškarca, zanosa, naboja, muškog doživljaja ljubavi, kao surovo iskrenu priču u jednoj „dark noise“ atmosferi, himnu ravnoteži radosti i mraka života, a uz posebnu posvetu pesnikovoj supruzi.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.