VESTI

MANITOU nakon tri godine objavili novi album

Written by Hardwired Crew

Crossover bend iz Nikšića MANITOU je nakon 3 godine pauze je objavio novi album „Manitou“. Album je on nule sniman i produciran u režiji benda. Snimanje i produkcija su završeni 2016. godine, ali u tom momentu je bend usled tadašnjih okolnosti prestao sa radom na neko vrijeme, što je razlog velikog kašnjenja sa izdavanjem albuma.

Na albumu je dominantan crossover zvuk i teško se može žanrovki odrediti, a najviše se izdvajaju dub, hip-hop, reggae i metal. Ovim albumom, bend zaokružuje jednu fazu stvranja i najavljuje nove projekte i svirke koji će uslijediti odmah nakon nove godine. Album
možete čuti na njihovom Youtube kanalu, kao i na portalu bucanpas.com.

Spisak pesama:

01. Izlazak sunca
02. Manitu
03. Vavilon
04. Izvini za elitu
05. Peace & Love (Misty In Roots Tribute)
06. Voodoo
07. Ostavi sve za sobom feat. After Shain
08. Tamo đe postojim
09. Dub Fight
10. Creation (Outro)

Manitou je oformljen 2010. godine. Bend trenutno čine Marko Janjušević (vokal, elektronika), Milivoje Kljajić (gitara, elektronika) i Miodrag Radović (vokal). Do sad je promijenio više članova i faza zvuka, a trenutna postava se više bazira na elektro zvuku u kom kombinuju dub, grime, hip-hop i sl. Nastupao je na mnogim festivalima kao što su Exit Sea Dance, Lake fest, Bedem fest i drugi, a bili su i finalisti Zaječarske gitarijade i polufinalisti banjalučkog Demofesta. Do sad su objavili 3 singla i 2 albuma: „Zion“ i „Manitou“, mix autorske elektronske muzike „Dub fight“, a prošle godine je izašao i kratki film „Manitua mi“, u produkciji Bučan pas.