KONCERTI VESTI

MANDO DIAO u Beogradu premijerno u decembru

mando-diao-u-beogradu-2018
Written by Jovan Ristić

Popularni švedski indie rock sastav MANDO DIAO nastupiće prvi put u Beogradu ove zime, 7.decembra u Hali sportova „Ranko Žeravica“ sa početkom u 20h. Ulaznice po cenama od 2300 RSD za parter i 2700 RSD za VIP i sedenje u prodaji su na svim prodajnim mestima Eventima kao i na sajtu www.eventim.rs.

Mando Diao su počeli da stvaraju 1999.godine i za 19 godina postojanja snimili su 8 studijskih albuma. Već prvo izdanje „Bring ‘Em In“ ih je probilo na sceni zemlje iz koje potiču a čija je muzička reputacija bez premca. Njihov stil uobličen u garažni rok/pop/indi zvuk i fantastična energija na živim nastupima bili su vrlo brzo prepoznati. 

Veliku popularnost na ovim prostorima stekli su nakon izlaska albuma „Give Me Fire!“ 2009.godine i hitova „Dance With Somebody“ i „Gloria“. Njihov nastup na Exit festivalu naredne godine ostavio je jak utisak na fanove u Srbiji, mnogi su se složili da je Mando Diao jedan od najboljih indie rock bendova savremene rok scene. 

Značajne promene u zvuku ali i u toku karijere za Mando Diao napravio je album „Aelita“ koji ih je od alternativnog roka odveo ka sint popu i nju vejv zvuku. Iako je izdanje koje je iznedrilo planetarni hit „Black Saturday“ delimično podelilo njihovu publiku, bendu je ovaj hrabri iskorak doneo još veću popularnost. 

Prošle godine izbacili su album „Good Times“ koji je napravio odličan balans između te dve struje koje su vodile ovaj bend, između njihovog originalnog, starog zvuka i onog kojem su stremili poslednjih nekoliko godina. U okviru promocije ovog izdanja, Mando Diao će premijerno nastupiti i u Beogradu.