VESTI

MACHINE HEAD ponovo snimaju debi album, poslušajte „Davidian“

robb-flynn-machine-head-burn-eyes-2019
Written by Jovan Ristić

Iako je većina članova nedavno napustila sastav a bend najavio oproštajnu turneju, bend MACHINE HEAD koji predvodi Robb Flynn ne staje. Kako bi proslavili 25 godina od izdavanja debi albuma „Burn My Eyes“ bend će izdati presnimljenu verziju izdanja na kojoj će učestvovati originalni članovi bubnjar Chris Kontos i gitarista Logan Mader. Bend je objavio snimak kultne pesme „Davidian“ iz studija, a kako ona zvuči u 2019. možete poslušati u nastavku.

Pored toga, Machine Head će se otisnuti i na turneju koja će se sastojati od dva segmenta. Prvi će biti set modernih klasika sa albuma kao „The Blackening“ i „Bloodstone & Diamonds“ koje će svirati Flynn, basista Jared MacEachern i dvojica novih članova čija će imena tek biti otkrivena. Drugi deo seta će činiti ceo album „Burn My Eyes“ koji će sa Flynn-om i MacEachern-om izvesti originalni članovi Chris Kontos i Logan Mader. Turneja će krenuti 5. oktobra iz Nemačke i nastaviti po Evropi.

Osnivač sastava Robb Flynn izjavio je: „Nakon što smo Chris, Logan i ja krenuli sa probama imam leptiriće u stomaku od nervoze i same pomisli na to koliko će ovo biti zabavno. I Logan i Chris su u sjajnoj formi, a hemija među nama je izuzetna.“

Svoj aktuelni album „Catharsis“ Machine Head su objavili početkom prošle godine, a ovo je ujedno bio poslednji album na kome su svirali bubnjar Dave McClain i gitarista Phil Demmel.