IZVEŠTAJI SA KONCERATA

LUR u Novom Sadu – Energični i pred polupraznom salom

lur-live-novi-sad-2013-photo-milica-trifkovic
Written by Hardwired Crew

Poslednjeg dana novembra novosadski CK13 ugostio je kragujevački punk bend LUDAK U RAZVOJU uz koji je nastupila i lokalna podrška u vidu dva benda sličnog žanra, GET OF MY PROPERTY i AGAINST THE ODDS.

get-off-my-property-live-novi-sad-2013-photo-milica-trifkovic

Get Off My Property uživo u Novom Sadu 2013. godine, photo Milica Trifković

Oko 22h svirku otvaraju momci iz mladog pop punk benda Get off my Property. U prvim momentima se činilo da će bend svirati pred desetak ljudi, ali već nakon prvih tonova masa je nagrnula iz dvorišta i popunila prostor, ostavljajući prva 4 metra prazna, što je postala redovna praksa u Novom Sadu. U pola sata svirke ovaj mladi bend odsvirao je nekoliko obrada Blink 182 i sličnih bendova i predstavio neke svoje pesme gotovo identičnog zvuka. Najbolje prihvaćene autorske pesme su bile nedavno snimljena „Back Again“ i jedina koja odskače od ostalih i po tekstu i po muzici, „Kamere nas snimaju“. Svirku je propratila po koja šutka, ali je publika uglavnom mirno i pažljivo ispratila njihov nastup. U odnosu na njihove ranije svirke na kojima sam bio, napredak je vidljiv, ali još puno vežbanja i svirki je pred njima.

against-the-odds-live-novi-sad-2013-photo-milica-trifkovic

Against The Odds uživo u Novom Sadu 2013. godine, photo Milica Trifković

Posle 10 minuta pauze na binu izlaze Against the Odds. Nakon pokušaja da nastupaju kao trio, bend je ipak odlučio da potraži novog pevača, a ovom prilikom su premijerno predstavili novu postavu. Od samog početka u četvercu je razigrani deo mase skakao i pravio šutke zajedno sa pevačem Jovanom i  basistom Markom, koji su odlučili da ovaj nastup ne budu stacionirani na bini. Bend svirao sada već poznate autorske pesme „Scumbag“„Glorious Day“„Endless Race“ i druge, uz nekoliko, uglavnom stranih, obrada. Manji tehnički problemi nisu nikome smetali, a Oddsi su pokazali da, uz malo vežbe, mogu dobro da funkcionišu u ovoj postavi.

lur-live-novi-sad-2013-photo-milica-trifkovic

LUR uživo u Novom Sadu 2013. godine, photo Milica Trifković

Nakon što su lokalni bendovi završili sa svojim nastupima desio se jedan, nažalost vrlo očekivani čin. Naime, u Novom Sadu je običaj da se svirka napusti ukoliko slede nastupi bendova u kojima ne sviraju tvoji drugari. Tako je LUR, koji je bio hedlajner ove večeri i bend koji ima daleko više godina rada i autorskog materijala da ponudi od prethodnih bendova, svirao pred dvadeset do trideset ljudi, od kojih je većina upoznata sa radom benda od ranije. To nije sprečilo ove iskusne Kragujevčane da svirku odrade profesionalno i ostvare dobru komunikaciju sa prisutnima. Na setlisti su se našle pesme sa novog album „Hteo to ili ne“, od starijih pesama uglavnom one na srpskom, a pred sam kraj i dve obrade, Ramones i KUD Idijoti. Kragujevčani su svirali pedesetak minuta, a zatim se zahvalili malobrojnoj publici koja je ostala za vreme njihovog nastupa i završili svirku pesmom „Ludak u razvoju“.

piše Feđa Popov

O autoru

Hardwired Crew

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.