KONCERTI VESTI

„Ljubav i bes“ – novi muzički festival u Novom Sadu

Written by Hardwired Crew

Ljubav i Bes je alternativna, uglavnom muzička manifestacija nastala pre nekoliko godina u Zrenjaninu, koja će svoju novu inkarnaciju imati u Novom Sadu i to u subotu 28. septembra 2019. god u Firchie Think Tank Studiju, Bulevar despota Stefana 5, Kineska četvrt.

Festival je koncipiran na dve bine, bina Ljubav i bina Bes, a pored muzičkog programa publici će se predstaviti i nekolicina underground, vizuelnih umetnika kroz izlaganje svojih radova.

Program manifestcije počinje od 17 časova, gde će sa bine Ljubav dub muziku početi da vrte selektori Lewangz i Martinees. U prostorijama kluba će biti postavljeni štandovi na kojima će pored radova umetnika biti izloženi i štandovi na kojima će se prodavati majice, ploče, diskovi, kasete, fanzine itd.

Bina Ljubav se nalazi u takozvanom “malom prostoru”, dok je za binu Bes, rezervisana velika pozornica Firchie Think Tank Studija.

Nekoliko sati kasnije, žurku selimo na binu Bes na kojoj će nastupiti šest bendova iz zemlje i regiona, kao i jedan DJ: In – Sane (Gornja Radgova, SLO), Debeli Precjednik (Osijek, HR), Remedy (Beograd), Overdrive (Zrenjanin), Lazarath (Novi Sad), Kali Fat Dub (Ex YU) i Segregator X (Zrenjanin)

Ljubav i Bes prave drugari za drugarice, drugarice za drugare i za sve one koji žele da se zabave, slušaju dobru muziku na kvalitetnom ozvučenju, u ozbiljnom koncertnom prostoru. Nikako nismo zadovoljni programom koji nam nude državne institucije kulture, isto tako se grozimo tezgarskih nastupa raznoraznih cover i tribute bendova po kojekakvim klubovima, trgovima i kafanama. Muka nam je od toga da zbog raznoraznih menadžera i mešetara valjani bendovi, producenti, dj-evi, kao i vizuelni umetnici ne dobijaju priliku da predstave svoj rad na valjan način. Jednostavno, imamo potrebu za nečim drugačijim, a to nešto drugačije nam niko drugi napraviti neće, pa smo zasukali rukave. Ljubav i bes je naš odgovor!
Pritom, da ne bude zabune, kad kažemo da je Ljubav i bes underground, subkulturna manifestacija – to stvarno i mislimo.  Sami dizajniramo propagandni materijal, sami montiramo i postavljamo bine, rasvetu, ozvučenje, sami čistimo smeće. Mi nismo NGO, ne finansira nas grad, ne finansira nas država, niti smo strani plaćenici.“ ističu iz organizacije ovog festivala.

Ulaznice za manifestaciju Ljubav i bes se po pretprodajnoj ceni od 500 dinara mogu kupiti na Gigstix prodajnim mestima. Na dan koncerta, na vratima kluba cena karte će biti veća.