KONCERTI VESTI

LIRA VEGA i Sana Garić na zajedničkom koncertu u KC Grad

Written by Hardwired Crew

Sastav LIRA VEGA i kantautorka Sana Garić održaće zajednički koncert u petak 10. novembra u prostorijama Kulturnog centra Grad. Ulaznice za koncert koštaju 400 dinara u pretprodaji, odnosno 600 dinara na dan koncerta, a mogu se nabaviti u prostorijama KC Grad.

Lira Vega je rok bend koji postoji od kraja 20. veka, kada im je postava bila četvoročlana, ali je vremenom evoluirala u duet koji čine Zoja Borovčanin i Vladimir Đorđević. Treći studijski album „Duhovi“ izdali su 2015. godine. Bend iza sebe ima skoro dvodecenijsko iskustvo i uprkos nevelikom broju izdanja, predstavlja trajnu vrednost domaće alternativne scene. Dvojac na sceni izvodi pesme s aktuelnog albuma „Duhovi“, kao i najveće hitove s prethodna dva albuma u novim aranžmanima, s elektronskom matricom. 

Nakon zapaženih nastupa na poznatim festivalima kao što su EXIT festival, Drimon u Makedoniji, Avant Music Festival u Moskvi, Kvir_feminist_actziya u Beču, Krüzer Medika u Zagrebu i UHo, grlo, noise u Novom Sadu, Sana Garić će sa bendom nastupiti u prostorijama KC Grad u petak 10. novembra. Beogradskoj publici će predstaviti pesme sa dugo očekivanog debitantskog albuma „Svet za nas“, koji je prvi u planiranom nizu albuma na kojima pesme nastaju improvizacijom i saradnjom sa drugim muzičarima. Na ovom koncertu kao specijalni gost nastupiće Janja Lončar na klavijaturama. Zajedno sa Sanom (vokal, klavijature) uživo nastupaju Pavle Popov (klavijature, gitara) i Feđa Tom Franklin (bubanj, perkusije).