KONCERTI VESTI

Lazarus Fest 2.0 zakazan za 19. oktobar

Written by Hardwired Crew

Projekat udruženja ljubitelja rok muzike RNR Zona Lazarevo pod nazivom Lazarus Fest lansiran je prvi put oktobra 2018. godine kada su na festivalu nastupili neki od najzvučnijih izvođača sa zrenjaninske underground scene, kao što su Desolation, Trash Union i Drink or Die, uz sastav Counter Ignition iz Kovina koji su nastupili kao specijalni gosti. Prošlogodišnji festival imao je karakter jednodnevog mini-festa koji je pokazao veliki potencijal.

Ovaj muzički festivalski projekat okuplja neafirmisane ili nedovoljno afirmisane autorske izvođače, izvlačeći čitave scene mladih umetnika, koji pomeraju granice, iz „podzemlja“ na „svetlost dana“ i tako im simbolično udahnjujući novi život, pa otuda i simbolika naziva festa.

Na ovogodišnjem LAZARUS FESTu, 19. oktobra 2019. godine, nastupiće neka od najzvučnijih imena sa domaće underground scene, od kojih su pojedina od njih probila i granice Srbije, a sve to uz ono najkvalitetnije što lokalna zrenjaninska scena trenutno ima da ponudi: Brigand, Mud Factory, Nemesis, Quasarborn, Nula, Forgotten Scream i Empathy Soul Project.

Festival je zakazan u Domu kulture mesta Lazareva, nedaleko od Zrenjanina, sa početkom u 21 čas, a ulaz je besplatan.