IZVEŠTAJI SA FESTIVALA

Lake Fest (treći dan) – Bakljada distorzija

dst-lake-fest-2016-photo-markor-ristic
Written by Marko Ristić

Treće veče Lake Festivala mnogim posetiocima je donelo možda i više nego što su očekivali. Kratko kašnjenje usled velikih saobraćajnih gužvi uzrokovalo je pomeranje nastupa benda Justin’s Johnson na sam kraj festivalske večeri, te su Irish Stew bili ti koji su otvorili seriju odličnih nastupa.

irish-stew-lake-fest-2016-photo-markor-ristic

Irish Stew na Lake Festu u Nikšiću 2016. godine, photo Marko Ristić

Beogradski irish sastav oduševio je ne mali broj publike koja je zajedno sa njima u glas pevala vesele kompozicije „Take Me High“, „Ditch“Lady of New Tomorrow“ i druge.

lacni-franz-lake-fest-2016-photo-markor-ristic

Lačni Franz na Lake Festu u Nikšiću 2016. godine, photo Marko Ristić

Nakon njih na binu izlazi doajen jugoslovenskog rock’n’rolla, gospodin Zoran Pedrin sa svijim sastavom Lačni Franz. Potpuno očekivano, na njegovoj strani je bila nešto starija publika, dok su mlađi posetioci takođe uživali u vanvremenskim hitovima ovog benda. Hitovi kao što su “Naj Ti Poljub Nariše Ustnice”, “Na svojoj strani”, “Čekaj me” i danas zvuče odlično, jer Zoran iza sebe ima sjajne muzičare nove generacije.

dst-lake-fest-2016-photo-markor-ristic

DST na Lake Festu u Nikšiću 2016. godine, photo Marko Ristić

Nikšićani DST su za vrlo kratko vreme uspeli da ukradu šou, što i ne čudi, jer su momci igrali na domaćem terenu. Horsko pevajne, bakljada i potpuni delirijum u publici nastao je od samog početka nastupa, a kulminacija je bila tokom izvođenja numere „Vatra“ kada je prostor ispred bine bukvalno goreo.

yu-grupa-lake-fest-2016-photo-markor-ristic

YU Grupa na Lake Festu u Nikšiću 2016. godine, photo Marko Ristić

Nakon 45 godina postojanja, pioniri rock’n’rolla na ovim prostorima konačno su stali na binu Lake Festa. Braća Dragi Žika Jelić uz Petra Jelića Igora Maleševića prošli su kroz bogatu diskografiju ovog sastava odsvirajući sve velike hitove uz koje su odrasle mnoge generacije.

dejan-petrovic-big-bend-2-lake-fest-2016-photo-markor-ristic

Dejan Petrović Big Band na Lake Festu u Nikšiću 2016. godine, photo Marko Ristić

Nakon serije nastupa praćenih distorzijama, na red dolaze Dejan Petrović i njegov Big Bend koji su se vratili na binu Lake Festa samo nakon godinu dana. Publika je ovakav pristup izvođenja rock kompozicija zdušno pozdravila i zajedno sa bendom napravila odličnu žurku.

ritam-nereda-lake-fest-2016-photo-markor-ristic

Ritam Nereda na Lake Festu u Nikšiću 2016. godine, photo Marko Ristić

Nakon plehanih instrumenata ponovo su na red došle distorzije. Beskompromisna novosadska četvorka RITAM NEREDA je otvorila svoj set numerom „Elita“ i nastavila da niže brze i energične numere. Kolekciju legendarnih pesama kao sto su „Put beznađa“, „Crno je sve“, „Ne“, „10 godina“, „Hiljade“, „Heroj“ publika je ispratila podjednako energično i vratila bendu energiju koja je kuljala sa bine.

ritam-nereda-1-lake-fest-2016-photo-markor-ristic

Ritam Nereda na Lake Festu u Nikšiću 2016. godine, photo Marko Ristić

Na samom kraju nastupio je bend Justin’s Johnson koji je na svoj način zabavio preostalu publiku kod Krupca.

Treće večeri festivala čitavih 10.000 duša napravilo je sjajnu uvertiru za veliko finale koje je zakazano za večeras pored Krupca kad aće se na binu popeti veliki Manu Chao La Ventura, a svoje nastupe imaće i TBF, Punkreas, Stray Dogg, Sara Renar, Aurora i Gužva u 16-ercu.

Piše Marko Ristić

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.