IZDVAJAMO IZVEŠTAJI SA FESTIVALA

LAKE FEST (Prvi dan) – Preko 5000 ljudi na prvoj večeri Lake Festa

Written by Hardwired Crew

Osmo izdanje Lake Festa počelo je sinoć nastupima benda RUDOLF i harizmatične BARBARE MUNJAS, nakon kojih je nastupio sastav ORTHODOX CELTS. Predvođeni Acom Keltom isporučili su hitove kao što su „Green Roses“, „Drinking Song“, „Rocky Road To Dublin, dok je publika zdušno pozdravila i numere sa novog albuma „Many Mouths Shut“.

Orthodox Celts na Lake Festu, photo Marko Ristić

*** POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA ***

Nastup sastava PERPER dočekan je sa oduševljenjem, jer se radi o najstarijem i najpopularnijem rock sastavu sa teritoriji Crne Gore. „Tattoo“, „Lovac u tunelu“, „Dobrovoljac, „Medena“, „Gorko i slatko“ su samo neke od numera koje su se orile pored Krupca.  Oni su takođe izveli numeru legende Nikšića grada, Miladina Šobića – „Kome dolaziš u san“ što je predstavljalo možda i najemotivniji momenat prve večeri.

Perper na Lake Festu, photo Marko Ristić

*** POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA ***

Nakon benda Perper, na binu su se popeli odlični ZOSTER koje je publika takođe dočekala kao domaći bend. Odlična svirka protkana hitovima kao što su „Ko je jamio“, „Brod koji tone“, „Vrijeme će doći“, „Osećam se“ bila je ispraćena skakanjem i plesanjem ispred bine gde se skupilo preko 5000 ljudi.

Zoster na Lake Festu, photo Marko Ristić

Nakon njih se na binu penje mašinerija iz Novog Sada poznatija kao RITAM NEREDA. Bend koji postoji preko 30 godina i koji je imao najenergičniji nastup te večeri. Momci su svojom izvedbom punk rock zvuka uspeli da razbude i one najuspavanije, jer prosto ne možete ostati imuni na hitove kao što su „Put beznađa“, „Crno je sve“, Hiljade“, „Raskršće“

Ritam Nereda na Lake Festu, photo Marko Ristić

*** POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA ***

Nakon numere „Ajde“ benda Ritam Nereda, na binu izlaze pančevci ISKAZ. Oni su nikićkoj publici dobro poznati i ni ovoga puta nije izostala magija koju ovi momci nose sa sobom. Specijalno za ovu priliku izveli su numeru „Ajmo“ na kojoj je gostovao Boban, pevač benda Ritam Nereda, što je oduševilo sve prisutne. Numerama kao što su „Bomba“, „Warfare“, „Furija“ i „Roze Tuljani“ zatvorena je žurka pokraj Krupca.

Iskaz i Ritam Nereda na Lake Festu, photo Marko Ristić

Večeras nas očekuju nastupi bendova Van Gogh, Goblini, Atomsko Sklonište, Punkreas, KBO!, Mind Zoo, i Chiapas (Rage Against The Machine Tribute). Vidimo se pored Krupca!

*** POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA ***