VESTI

Lake Fest i časopis Caffe Montenegro potpisali sporazum o saradnji

Written by Hardwired Crew

Najveći crnogorski rok festival LAKE FEST i najeminentniji časopis za turizam i ugostiteljstvo Caffe Montenegro potpisali su sporazum o saradnji. Imajući u vidu da je Lake Fest već osam godina najpopularniji rok festival u Crnoj Gori, ali i šire, sa dosadašnjom posetom preko 200 000 posetilaca iz svih krajeva sveta, a da je časopis Caffe Montenegro skoro 15 godina najznačajniji medij iz oblasti turizma i ugostiteljstva u sporazumu su se prepoznale zajedničke vrednosti ta dva najveća vaninstitucijalna turistička faktora kad je razvoj turističkih brendova u pitanju.

Obe institucije su dobitnici najznačajnijih nagrada iz oblasti turizma kao što su Wild Beauty Award, Zelena zvijezda, nagrada Jadranskog sajma i druge. Ova saradnja, kako poručuju Peđa Zečević, direktor Lake Festa i Sanja Golubović, glavna urednica časopisa Caffe Montenegro je prirodan sled kontinuiranih aktivnosti na prepoznavanju Crne Gore kao destinacije za ugodan boravak tokom cele godine, a samim tim je obuhvaćen i festivalski turizam.

Sporazumom se objedinjuju napori Lake Festa i časopisa Caffe Montenegro i postiže sinergetski efekat, a formalno se uspostavlja saradnja u zajedničkim marketingškim nastupima ne samo u Crnoj Gori već i van njenih granica. Samim tim na Beogradskom sajmu turizma će se Lake Fest predstaviti na štandu časopisa Caffe Montenegro, a učešće u promociji su najavili brojni zajednički partneri. Sve vreme Sajma biće prikazivani filmovi o Lake Festu i časopisu Caffe Montenegro.

„Ovo je pravi primer vaninstitucionalnog povezivanja turističke privrede Crne Gore i očekujemo da će ovaj primjer slediti i drugi slični subjekti. Pozivamo sve turističke radnike da posjete naš štand koji se nalazi u hali 3 Beogradskog sajma  u okviru Beowine fair-a od 21. do 24. februara. S obzirom na to da su naši saradnici i pratioci brojni subjekti i pojedinci iz čitavog regiona očekujemo veliku posjetu“ ističe se u saopšrenju.