VESTI

LAKE FEST od 8. do 10. avgusta u Nikšiću, pogledajte najbolji aftermovie

Written by Hardwired Crew

Najveći crnogorski rok festival LAKE FEST održaće se od 8. do 10. avgusta, a line up će biti uskoro objavljen. Četvrtu godinu za redom LAKE FEST je u okviru umjetničkog programa organizovao Konkurs za izradu aftermovia. Osnovna ideja projekta jeste izrada kratkometražnih, autorskih filmova o Lake fest-u 2018.

Pobednik ovogodišnjeg konkursa je ekipa iz Podgorice: Danijel Čelečki, Dražen Milić i Rade Živaljević koji su svojim filmom “ LOVE STORY“ na autentičan način pokazali  sve bitne segmente  festivala. Ovaj tehnički, odlično urađen video ponudio je sasvim novu priču koja na prvo gledanje izaziva simpatije i sasvim zasluženo osvojio prvo mjesto. Sem što je u skladu sa konkursnim zadacima, aftermovie LAKE FEST 2018 u njihovoj izradi je ovaj video i sadržajno odlično osmišljen.

Drugo mjesto pripalo je Marku Ristiću iz Novog Sada, dok je treće mesto svojila ekipa ML Videos. Pobjedničkom timu pripala je nagrada od 800 eura, dok su drugo i treće mjesto dobili novčani iznos od 500 i 300 eura. Nagradni fond je obezbijeđen  uz podršku  Minisitarstva kulture Crne Gore.

Organizatori su ponosni i na aftermovie LAKE FEST 2018 koji je nastao u produkciji Pivare Trebjesa i Ekološkog pokreta Ozon, koji je bio van konkurencije. Taj video pratio je tradicionalnu akciju „Rock and Recycle“  i „Eco check point“ koja se organizuju  u okviru festivala. Takođe video prati i proces stvaranja skulpture u obliku pastrmke koja je napravljena od 30.000 plastičnih čaša, koje su prikupljene tokom festivala. 

Ono što iz Lake festa naglašavaju je i činjenica da je u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) izmontiran i The Best Film sa kadrovima iz prethodnih godina. ReLOaD finansira Evropska  unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

„Projekat „Iz različitog ugla” godinama  pokazuje sve bolje rezultate. Broj učesnika je svake godine sve veći, a samim tim se podiže i nivo kvaliteta. Sem što filmovi predstavljaju promociju festivala, veoma bitan segment je  promocija Krupačkog jezera i grada Nikšića kao turističke destinacije” kažu organizatori.