VESTI

Koncert „Protiv kapitalističkog terora“ benda FC APATRIDE UTD

Written by Nenad Pekez

Beogradski roots reggae sastav FC APATRIDE UTD održaće humanitarno-angažovani koncert pod sloganom „Protiv kapitalističkog terora“ 4. avgusta u KS Kućica. Ulaz će se plaćati u vidu donacije, 100 dinara i više, pri čemu će sav prihod ići porodici Miroslava Stojanovića, nezaposlenog oca četvoro dece koji je izvršio samoubistvo jer mu je isključena struja zbog duga od 22 hiljade dinara.

Koncert će otvoriti bend ASTOR LAJKA od 21h, Apatride će nastaviti u 22h, a nakon toga će se puštati roots reggae do kasno u noć.

Biće ovo još jedan angažovani koncert benda FC Apatride UTD koji većinu svojih koncerata organizuje sa društevno-angažovanim motivima: koncert za pomoć azilantima (2013), koncerti za podršku Siriji („Never bomb Syria“, 2013), koncert pod sloganom „Radnička klasa ne glasa“ (2012) protiv glasanja na tadašnjim parlamentarnim izborima, bojkot popularnih medija („Marley protiv medija“, 2015)…

Intervju sa frontmenom sastava FC Apatride UTD pročitajte na stranicama našeg portala, kao i recenziju njihovog aktuelnog albuma „Roots History Book“.