VESTI

Stigla šesta kompilacija Balkan Under The Radar – Black Box

Written by Marko Ristić

Posle višemesečne pripreme, regionalna godišnja kompilacija Balkan Under The Radar pod okriljem Black Planet Records-a doživela je svoje šesto izdanje. Budući da je već učvrstila zvuk etikete i rezidente, ekipa sa Crne planete Vam ove godine predstavlja kompilaciju broj 6 nazvanu „Black Box“.

„Kompilacije Balkan Under The Radar imaju za cilj otkrivanje zanimljivih imena uglavnom iz Srbije, ali i iz ostalih zemalja sa prostora Balkana, uz naravno naše rezidente i prijatelje. Uspeli smo da objedinimo podzemlje skoro svih bivših jugoslovenskih republika. Većina stvari je pravljeno specijalno za ovu kompilaciju, a sve nisu zvanično objavljivane“ ističu iz kuće Black Planet Records.

Ovog puta kompilacija se sastoji iz dve celine sa 29 numera izvođača iz celog regiona. Prvi disk je posvećen sviračkim i elektronskim alternativnim projektima sa vokalima. Drugi disk je posvećen eksperimentalnoj instrumentalnoj muzici i elektronici a sadrži noise, eksperimentalne i spoken word uratke. Što se tiče zastupljenosti pravaca – i ovoga put je dijapazon širok – alternativa, elektronika stoner, industrial, ambient, dnb, noise, jazz-funk, hip-hop, fusion, experimental itd. Ovogodišnja novina je mali literarni dodatak skriven među pesmama. Artwork je uradio Jovan Shpira Obradović. Kompilacija je dostupna za besplatno slušanje i preuzimanje u mp3 formaru na ovom linku, a ukoliko želite da preuzmete i stare kompilacije, to možete uraditi ovde. Ukoliko pak više volite neki drugi format, izdanja ove kuće možete potražiti na njihovoj Bandcamp stranici.