IZVEŠTAJI SA KONCERATA

Kiša Metaka u Tvornici kulture – Swag iznad Zagreba

kisa-metaka-live-zagreb-2015-photo-dora-saric
Written by Hardwired Crew

Upala mišića, alkoholna isparavanja, bar 24 sata oporavka i nezaustavljivi beat u glavi posljedica su nezaboravnog koncerta KIŠE METAKA, jučer u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice Kulture. Malo je reći da je bilo dobro, zabavno i relaksirajuće, budući da je ovaj koncert podignuo novu razinu tih istih epiteta.

Sve je išlo po planu. Predizvođač je počeo u dogovorenih 22.30, a glavni dio repčuge u 23 sata. Svi posjetioci bili su svjesni da se za ovakav koncert koji slijedi, treba efektivno zagrijati. Tvornica je bila puna i sat vremena prije početka uvertire šarmantne Mimi „Mame“ Mercedes. Dvadesetdvogodišnja beogradska reperica zapalila je publiku kao i pljuge koje pali u svojim tekstovima na svom prvom hrvatskom nastupu. Predstavila je svoj novi EP „Napaljene Uličarke“ te uz ostale i najpopularniju pjesmu „Šta“ prošetala po stage-u „Money Maker“ tetovažu na pozadini bedara. Društvo joj je pravio i Bore Balboa. Ekipa Kiše Metaka posebno je pozvala Mimi jer ju smatraju najboljom repericom na Balkanu.

kisa-metaka-live-zagreb-2015-photo-dora-saric

Kiša Metaka uživo u Zagrebu 2015. godine, photo Dora Šarić

DJ i MC-a tri, VrhVojkoKrešo i Oreb izletjeli su pred ekipu tvrdo i na vrijeme i raspalili sa „Konanom“, uz propratne video sadržaje na platnu iza njih. Imali smo tijekom koncerta priliku vidjeti novopečenu predsjednicu Kolindu, Vucu, Ramba, Bandića i sve osebujne karaktere hrvatske sadašnjice, kojih se Kiša vrlo rado dotakne u svojim lirikama. Pored predstavljanja svoga novog albuma „Folder 2“ ostavili su i masu mjesta na setlisti za prvi album. Uskoro su se svi derali na „Drei Milionen“„Swagušu“„Pazar“ i „Komunu“. Uz lightshow, masu ispijene pive i energičnu đusku Zagreb je zaboravio na Sušu 2015., jer je svaka pjesma nosila svoja narkotična svojstva koja su pomicala publiku u stanje delirija. Uz Shamsu 69 iz Brkova, koji se pojavio u šmekerskoj bijeloj košulji i sunčanim naočalama, odradili su „Ornelu“ i novi hit „Miješano meso“ tako da se strop tresao. Nisu ostali na jednom gostu, naravno. U jednom trenutku cijeli stage bi je prepun MC-a, a atmosfera se pretvorila u kolektivni party u kojem su se umalo izbrisale barijere između izvođača i publike. Nanizali su se Batman 3000, ekipa Bore Balboe, dio High5-a, a i Mimi Mercedes ponovno se popela na stage i twirkala na Vuka OrebaKrešo i Žuvi imali su isto svoj dio izvedbenog prostora pa smo čuli i „Paku“ između ostalog.

kisa-metaka-live-zagreb-2015-photo-dora-saric

Kiša Metaka uživo u Zagrebu 2015. godine, photo Dora Šarić

Negdje u sredini koncerta najbolji hrvatski freestyler Vojko Vrućina odrepao je brutalan freestyle, kojeg sam čula polovicu jer je cijela Tvornica počela vrištati, što curice, što dječaci, za Kišu Metaka nema iznimke. Misija promocije albuma „Folder 2“ bila je dobrano izvršena. Izveli su još i „Jaketu“„Swagonic“„Crni fondovi“„Namazan u kocki“ i ako sam što zaboravila, ispričajte me jer je stvarno bilo svega. I swagg-a.

Pred sami kraj izveli su prvi put uživo pjesmu „Model“, a taman negdje tad Krešo Bengalka je uspio i bez majice ostati. Ponovo. Kao i svaki „pošten bend“ izašli su na bis, a nije ih trebalo ni dugo nagovarati. Kako su manje-više ispucali sve pjesme, odradili su još jednom „Drei Milionen“ i „Swagušu“.

kisa-metaka-live-zagreb-2015-photo-dora-saric

Kiša Metaka uživo u Zagrebu 2015. godine, photo Dora Šarić

Kraj koncerta nije došao brzo kako to inače ide s odličnim koncertima. Ovaj se nekako odužio, cijela ta senzacija i zajedništvo i vesela publika kao da ga je držala „na vatri“ dugo vremena, jer se atmosfera nije ohladila ni sekunde, nit je postajalo zamorno. Svi su htjeli još i još i još. Poput nekog dobrog bombona koji bi danima prebacivao po ustima i pritom plesao na nešto što ti konstantno razigrava atome u tijelu. Malo je stvari na balkanskoj glazbenoj sceni kojima se može zahvaliti na iskrenosti i originalnosti izražavanja. Kiša Metakadefinitivno je dragulj u moru dosade.

Piše Terezija Belajac

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.