VESTI

Kirk Windstein ponovo sa bendom DOWN

Written by Hardwired Crew

Kirk Windstein je potvrdio da će ponovo nastupati sa bendom DOWN na konocertima iduće godine. Album „NOLA“ 2020. godine puni 25 godina i bend će to proslaviti turnejom.

Jedan od osnovača benda DOWN, Kirk Windstein ih je 2013. godine napustio kako bi se posvetio svom bendu Crowbar i svojoj porodici. Njega je zamenio Bobby Landgraf koji je dugo godina radio kao njihov tehničar. 

Nakon što je Philip Anselmo u skorijim intervjuima rekao da bi Windstein trebao da učestvuje na sledećoj turneji, Kirk je to oberučke prihvatio. 

„Tu sam 100%. Phil, Pepper i Jimmy su moju najstariji, najbliži prijatelji i tu za mene nema mnogo razmišljanja. Bobby je uradio fantastičan posao i on je moj jako dobar prijatelj. Ali, DOWN je ponovo ono što je bio na početku – projekat koji nam neće uzimati previše vremena. Svi imaju svoje bendove koji su prioritet. Prošlo je šest i po godina od kako nisam svirao sa njima. Jedva čekam“ rekao je Kirk.

Down su za sada zakazali nekoliko koncerata u Evropi kao što su Graspop Metal Meeting (Belgija) i Copenhell (Danska).

Podsetiomo se, Kirk je sa bendom Crowbar nastupao u Beogradu 6. marta 2015. godine kada smo imali prilike da uradimo intervju sa njim, dok je Phil Anselmo sa The Illegals nastupao letos na Exit Festivalu.