INTERVJUI

Kirk Windstein, CROWBAR – „Vidimo se 6. marta u Beogradu!“

Written by Marko Ristić

Svesni smo da je koncertna sezona 2015. godine više nego odlična. Svesni smo da dolazi vreme kada možete da birate na koji koncert ćete otići, a na koji ne. Isto tako smo svesni da postoje koncerti koje ne smete omašiti. Ne dešava se svaki dan da Kirk Windstein i CROWBAR sviraju u Beogradu. Tačnije, to se do sada nije desilo, a na nama je da se potrudimo da ovo bude koncert koji će ostati urezan duboko u sećanje i onih koji su na bini i onih ispred. Kirk i ekipa stižu u Beograd u petak da raznesu bubne opne svojim rifovima. Na vama je da budete prisutni. Čisto da se ne kajete posle.

Kirk, CROWBAR | photographer Markus Nass / www.markusnass.de

Da li ti prija što si se u potpunosti posvetio matičnom sastavu?
Krik: Sjajno je svirati samo u bendu Crowbar! Kad se sve sabere, ispada da je neprestano sviranje sa Down uz ubacivanje Crowbar kad god bi bilo moguće, bilo jednostavno previše obaveza za mene.

Gledajući popunjenost datuma na vašim turnejama stiče se utisak da i niste baš veliki ljubitelji slobodnih dana…
Krik:
 Hahaa, tu si apsolutno u pravu! Slobodan dan je za mene propao dan. Ne putujem kao turista, već da izvodim svoju muziku i zaradim novac. Svaki slobodan dan znači dodatne troškove tako da je po mome mišljenju najbolje da držimo koncerte svakog dana!

Kumovali ste stvaranju sludge žanra, zajedno sa bendovima The Melvins, Eyehategod itd., da li si ikada očekivao da će takav stil sviranja biti ovako široko prihvaćen?
Krik:
 Ne mogu da kažem da sam očekivao, ali je to svakako sjajan žanr i jako mi je drago što je popularan i prihvaćen u tako širokom krugu.

Da li možeš da napraviš ikakvu usporedbu stanja u muzičkoj industriji u današnje i vreme kada ste tek počinjali?
Krik:
 Stvari su se promenile iz korena. Kompletna industrija se preobrazila do te mere da ne mogu ni da poredim stvari kako stoje danas, sa situacijom koja je bila sredinom 80ih kada smo tek počinjali.

crowbar-band-2015

CROWBAR | photographer Markus Nass / www.markusnass.de

Dvadeset pet godina na turnejama, i još uvek otkrivate nova mesta za svirku, ovaj put to je Beograd/Srbija. Da li još uvek osetiš uzbuđenje pri upoznavanju novih predela?
Krik:
 Da, definitivno! Sjajno je svirati u mestima koja dobro poznaješ, osecaš se familijarno ali me jako raduje što ću konačno zasvirati i u Beogradu!

Još od ranih dana imali ste fanove različitog muzičkog zaleđa (metal, punk, hardcore, alt..) kako to objašnjavaš?
Krik:
 Oduvek smo imali drugačiji, Crowbar zvuk, te je naša publika pronalazila u njemu različite elemente tvrde muzike koji su im se dopadali.

Vaše poslednje izdanje zvuči još čvršće i zategnutije od prethodnog (po mom skromnom mišljenju) odakle dolazi inspiracija?
Krik:
 Sve što mogu je da budem zahvalan bogu što još uvek uspevam da napisem sveže, zanimljive heavy rifove!!!

Dobar deo publike na beogradskom koncertu činiće malo starija ekipa koja je počela da vas prati početkom 90ih, hoćete li svirati poneki hit iz tog perioda?
Krik:
 Apsolutno! Trudimo se da nam setlista pokrije sve faze karijere, od najstarijih do najnovijih albuma.

Hvala puno na izdvojenom vremenu, vidimo se u petak 6. marta u Božidarcu!
Krik:
 Hvala tebi i ogroman pozdrav za naše fanove u Srbiji! Vidimo se u petak u Beogradu!

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.