VESTI

KING DIAMOND objavljuje novi koncertni album u januaru, poslušajte „Sleepless Nights“

king-diamond-promo-photo
Written by Jovan Ristić

Legenda heavy metal scene KING DIAMOND objaviće svoj novi koncertni album pod imenom „Songs for the Dead Live“ 25. januara za izdavača Metal Blade Records u DVD i Blu-ray formatu.

Već više od 30 godina danski muzičar King Diamond objavljuje albume koji postaju instant klasici i priređuje nastupe koji se pamte celog života. Jedina mana je to što je teško smestiti toliko dobrih pesama u jedan koncert.

king-diamond-promo-photo

Međutim, retko koji fan bi se bunio prilici da čuje kultni album „Abigail“ iz 1987. godine u celosti. Album „Songs for the Dead Live“ je zabeležio upravo to, i to u dve različite prilike. Sa 18 pesama po setu, nastupi na festivalu Graspop Metal Meeting u Belgiji i čuvenog kluba Filmore u Filadelfiji 2015. godine sadrže brojne hitove iz King Diamond i Mercyful Fate kataloga. Među njih spadaju Welcome Home“, „Halloween“ i „Eye Of The Witch“, kao i sve numere sa albuma „Abigail“.

Legendarnom pevaču muzičku podršku pruža uigran tim koji čine gitaristi Andy LaRocque i Mike Wead, basista Pontus Egberg i bubnjar Matt Thompson. Snimak pesme „Sleepless Nights“ sa predstojećeg izdanja možete poslušati u nastavku.