VESTI

KILLED A FOX objavili album „Crown Shyness“

Written by Marko Ristić

Razorna zagrebačka rock četvorka KILLED A FOX predstavila je novi album „Crown Shyness“, njihovo dosad aranžmanski najkompleksnije i zvukom najzrelije studijsko ostvarenje.

Killed A Fox voze putevima čvrstog alternativnog rocka, psihodelije i metala, kreirajući svoj hipnotičan, mističan stil nošen intenzivnim i dojmljivim vokalom frontmena Chrisa Iana. Hitoidna „Still Life Mirror“ i punokrvna „Gone with the Devil’s Hum“ već su ranije predstaviljeni komadi s novog albuma „Crown Shyness“, skrojenog od ukupno 10 preciznih pesama koje pogađaju u samu srž rocka.

Sve instrumente snimao je Miro Kadijević (Dora Maar Studio), dok su vokali snimani u House Of Pablo studiju. Za dodatne aranžmane zaslužan je Leonard Klaić koji je ujedno producirao, miksao i masterirao album. Reči svih pesama napisao je Chris Ian, dok kompletne pesme potpisuje celi bend koji supotpisuje i produkciju. Art dizajn albuma radili su All Things Rotten i Marko Nemec.

Killed A Fox – „Crown Shyness“

01. Submission
02. Still Life Mirror
03. Dim The Lights
04. Afterglow
05. Farside
06. Gone With The Devil’s Hum
07. Nervous Waters
08. Crystal Clear
09. …Enemies Closer
10. Gemini

„Mislim da je ‘Crown Shyness’ naš najzaokruženiji rad dosad na više razina. Songwritingu smo pristupili nešto drugačije nego na prva dva albuma, a došli smo i najbliže soundu kakvog smo inicijalno zamislili. Imamo osjećaj da nam je ovo najzreliji rad do sada i da smo tek načeli neku svoju novu eru u stvaralaštvu“  istakao je frontmen Chris Ian.

Izdat na etiketi Dostava Zvuka, album je dostupan digitalno putem Youtube kanala i na Bandcamp stranici benda, kao i na Deezer i iTunes streaming servisima, dok će se fizičko izdanje u prodaji naći 27. marta u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) za kada Killed A Fox najavljuju druženje i kraću live svirku.

Osnovani 2006. godine, iza sebe imaju još dva albuma, debitantski „Fluorescence“ (2009.) te nasledni „Spring Of Sloth And Haze“ (2013.), koji je proglašavan i jednim od najboljih albuma hrvatskog rocka. BInu su dosad delili s mnogim domaćim i stranim bendovima kao što su Karma To Burn, Orange Goblin, Apey & The Pea, Obese te velikim Alice In Chains koji su ih tom prilikom poslušati te im oduševljeno pohvalili nastup što je bendu svakako donelo potvrdu o kvalitetu rada.